Sortida cultural i fotogràfica del monestir de Vallbona de les monges 11 de Març 2018

Sortida cultural i fotogràfica del monestir de Vallbona de les monges 11 de Març 2018

RESUM SORTIDA CULTURAL (11/03/18)

MONESTIR VALLBONA DE LES MONGES – CELLER DE L’OLIVERA

CALÇOTADA A GUIMERÀ

El passat diumenge 11 de març vàrem tenir la quarta sortida de la Ruta del Cister que anava de Montblanquet a Rocallaura.

Aquesta sortida era conjunta entre la secció de muntanya i les de cultura i fotografia. En total: 62 assistents. Pel que fa a l’activitat cultural, el grup el formàvem 28 persones.

El punt de trobada va ser la Plaça Orfila a les 7:30h, i des d’aquí vàrem sortir dos autocars. Després d’una parada tècnica a l’àrea de descans de Montblanc, el grup de cultura va dirigir-se a Vallbona de les Monges i la resta va anar cap el seu punt de partida per continuar la Ruta: Montblanquet.

A les 10:30h teníem reservada la visita guiada al Celler de l’Olivera. Es tracta d’una cooperativa d’integració social, que incorpora persones amb dificultats, fonamentalment amb discapacitat psíquiques i especialment aquelles en situacions socials més desfavorides. Va començar la seva aventura l’any 1974.

La visita va ser un recorregut per les instal·lacions del celler la qual ens va permetre conèixer de prop la història de la cooperativa i el procés d’elaboració dels vins.

La visita va acabar amb una petita degustació de vins i oli.

A continuació, teníem la visita al Monestir de Vallbona de les Monges, un espai únic on el pas de les hores es comparteix amb la comunitat religiosa femenina. Amb vuit-cents anys de presència monàstica ininterrompuda, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister.

Les primeres notícies del monestir daten del 1153 i es tracta de l’únic monestir femení de la Ruta.

Una vegada finalitzada la visita al monestir i segellats els nostres Carnets 6T, ens vàrem dirigir cap a Guimerà, on teníem reservat el restaurant per fer la calçotada. Com si ho féssim a propòsit vàrem arribar tots dos grups alhora.

Després del dinar, vàrem donar temps per què qui volgués pogués visitar l’imponent poble de Guimerà, amb el seu castell coronant-lo i la seva esplèndida església a la qual s’arriba pujant pels carrers costeruts de la vila. Un poble molt bonic i, sobretot, amb vistes.

A les sis de la tarda, tots dos autocars vàrem tornar cap a Barcelona i així donar fi a aquesta nova etapa de la Ruta del Cister.

Accediu a les fotos de la sortida: