SEM – Serra de Rocacorba – 03 d’abril de 2022

SEM – Serra de Rocacorba – 03 d’abril de 2022

Després d’haver anul·lat la primera convocatòria de l’excursió per mal temps, fem un segon intent el passat diumenge 3 d’abril. Val a dir que és la meva estrena com a guia de la secció de Muntanya de l’Agrupa.

Finalment som un grup de 13 persones, ens trobem tots al lloc habitual i abans de les 7 del matí ja som camí de terres gironines, tots menys jo que ja hi soc passant el cap de setmana amb la família.

Esmorzem ara sí tots plegats a una gelateria de Sant Gregori, el temps no convida a menjar gelats sinó a prendre cafès amb llet i infusions ben calentes. Ben esmorzats continuem el viatge fins a Canet d’Adri poble on iniciem la nostra aventura.

Puntuals segons l’horari previst comencem a caminar pel bonic paratge del molí i Font de la Torre, amb uns gorgs plens d’aigua malgrat la sequera. La remodelació de la Font de la Torre ha donat lloc a la construcció d’unes passeres de fusta, una sínia i un circuit per a passejar-hi a banda i banda de la riera.

Resseguim la riera, que anirem creuant a banda i banda fins a Fontadilla on la travessem definitivament i comencem a pujar decididament pel pujant d’en Jeroni fins al Mirador de la Roca d’en Mascaró, les vistes són esplèndides cap a la plana del Gironès i Empordà amb les Gavarres i el mar de teló de fons. Fem una paradeta i les fotos de rigor, per després tornar a emprendre la marxa encara amb pujada continua però amb una pendent més suau. Passem per diversos llocs curiosos com la Plaça del Suro. Seguim resseguint els cingles fins que arribem al punt culminant de la sortida el Santuari de la Mare de Déu de Rocacorba (929m).

Les vistes són impressionants sobre el pla del Gironès, Banyoles, la Vall de Llémena, el dia clar ens permet veure des del Cap de Creus, el Montgrí, les Illes Medes, les Gavarres, el Montseny o el Puigmal, i més amunt les conegudes antenes sobre del Puigsou (993 m). Aquí fem parada per dinar sota el cobert de l’entrada de l’ermita, tot veient cortines de neu sobre el Montseny i les Guilleries, mentre uns nois d’un agrupament escolta juguen al nostre voltant.


La baixada la fem pel corriol, direcció Maverd i seguint direcció Foleià fins arribar a al seu inici. A partir d’aquí ja seguim camins més amples i planers que ens retornen fins al punt d’inici. Abans però travessem camps de colza ja florits que ens permeten fer boniques fotografies entre el groc i amb la muntanya de Rocacorba de fons.

Han estat quasi 20km de marxa i 1.000 m de desnivell, que hem fet en menys de 7h, tot segons el previst.

Ens acomiadem al mateix poble de Canet d’Adri, compartint un refrigeri tot comentant l’excursió i les properes convocatòries.

Fins la propera.