Sant Honorat 13 de Gener 2019

Sant Honorat 13 de Gener 2019

CICLE DE MUNTANYA 2019

Sant Honorat (Alt Urgell) – 13 gener 2019

Amb aquesta sortida encetem el Cicle de Muntanya del 2019. Sortim en cotxes de Renfe Meridiana/Fabra i Puig a les 7:00h. Som 10 sòcies i socis de l’Agrup. Excta. Muntanya. Anem primer cap a Solsona on esmorzem. Després seguim en cotxe fins a Can Boix, punt d’inici i final de l’excursió circular d’avui, situat al terme de Peramola.

Comencem a caminar cap a les 9:40h. Passem per Can Boix, Mare de Déu de Gracia i girem esquerra seguint els indicadors cap els Quatre Camins i Ruta del Corb. Remuntem pel Bosc de l’Hostal fins al Grau de Porta per continuar per la Ruta del Corb. Arribats al Coll de Quatre Camins prenem la pista de la dreta, cap a l’Agulla del Corb. A l’alçada del Forat del Corb, situat al mateix peu de pista, fem aturada per veure l’entrada d’aquest avenc, senyalitzat amb rètols informatius. Seguim per la pista fins a trobar la cruïlla a l’Agulla del Corb. Fem una anada i vinguda a l’Agulla del Corb amb impressionants vistes de les espectaculars cingleres de Roca del Corb i Sant Honorat. També visitem la propera i penjada ermita de Sant Salvador del Corb, ruïnosa. Retornats a la cruïlla seguim fins a Coll de Mu (o de Mur) per la ruta de Sant Honorat. Davant tenim Roca Llarga que flanquegem per la dreta pel penjat camí que ressegueix La Catedral, vessant sud de Sant Honorat. El camí presenta un petit pas equipat amb cadenes al seu inici. El terreny rocallós, de conglomerat, recorda Sant Llorenç de Morunys, més feréstec i trencat. Anem travessant tot un seguit de barrancs fins sortir al coll de Sant Honorat. Aquí fem la segona anada i vinguda del dia per visitar Sant Honorat, ermita també força malmesa i el proper cim, on fem parada per dinar. Déu n’hi dó les cingleres del vessant septentrional! Amplíssima panoràmica, sobretot vers al sud, Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Montseny,…etc. Però també al proper Lo Coscollet, Serra del Turp, el Port del Comte, Serra del Cadí, Roca Roja,…

Retornats a Coll de Sant Honorat seguim la pista en direcció a Roc de Rombau. A la següent cruïlla deixem a la nostra dreta el camí que puja al Rombau i seguim en forta baixada la pista en direcció a Castell-llebre fins al desviament que puja a l’ermita. Fem la tercera anada i vinguda del dia, aquesta molt curta, per visitar la conservada ermita de Castell-llebre i el poc que en queda de l’arruïnat castell. Impressionants vistes sobre el riu Segre i la presa d’Oliana. Seguim ara per la pista del vessant sud del Rombau fins retrobar Can Boix, on arribem cap a les 15:45h.

De tornada als cotxes, fem parada a Oliana per prendre un refrigeri.

L’excursió, molt recomanable, ha estat de 14 quilòmetres de longitud, 650 m de desnivell positiu, el mateix de desnivell negatiu, que hem trigat unes 6 hores a completar, parades incloses.

Accediu a les fotos de la sortida: