Sortida cultural – Rec Comtal, Casa de les aigües de Montcada 12 de Maig 2019

Sortida cultural – Rec Comtal, Casa de les aigües de Montcada 12 de Maig 2019

REC COMTAL, CASA DE LES AIGÜES DE MONTCADA I TRINITAT

Ens trobem a l’estació de renfe de Sant Andreu Arenal a les 8:30h per agafar el bus 96 que ens porta a Montcada, acompanyats per en Manel Martín que és el guia d’aquest recorregut i vicepresident del centre d’Estudis Ignasi Iglésias de Sant Andreu.

L’autobús ens deixa ben a prop del Rec Comtal des d’on s’inicien les explicacions que tenen lloc duran tot el recorregut i de tot el que va representar el Rec Comtal per la ciutat de Barcelona ja que és d’on es realitzava el subministrament de l’aigua.

Visitem la mina en grupets des d’on surt l’aigua. Seguidament anem cap a la Casa de les Aigües de Montcada, a on se’ns fa una gran explicació de tot el seu funcionament, tot visitant la carbonera, les calderes, la maquinària, i que actualment és un museu.

Continuem pel camí paral·lel al Rec Comtal que és un dels trams que podem contemplar les seves aigües fins arribar a la casa de les Aigües de la Trinitat on finalitzem la visita. Després d’unes quatre hores de recorregut molt ben documentat i explicat pel Manel vam gaudir d’una matinal molt enriquidora i amb molt bon temps.

Un total de 36 assistents.

Accediu a les fotos de la sortida: