De Prenafeta a Poblet – (Ruta del Cister – Etapa 2) 28 de Gener de 2018

De Prenafeta a Poblet – (Ruta del Cister – Etapa 2) 28 de Gener de 2018

CICLE DE DESCOBERTA DE LA NATURA 2018

Ruta del Cister etapa 2 – De Prenafeta a Poblet – 28 gener

Avui ens ajuntem 2 autocars de l’Agrup. Excta. Muntanya a Plaça Orfila, doncs coincidim amb la secció de cultura que organitza una activitat a la vila medieval de Montblanc i al Monestir de Poblet. Sortim a les 7:40h cap a l’àrea de servei de l’AP-2 a Montblanc, on esmorzarem. Un cop esmorzats ens dirigim amb l’autocar petit directament al poble de Prenafeta, on haurem d’esperar-nos uns minuts per ajuntar-nos tots els que caminem. Com ja sabem per l’etapa anterior, l’autocar gran no arriba a Prenafeta, així que el petit ha de fer un segon viatge fins al càmping Montblanc Park on espera l’autocar gran, a uns 3 quilòmetres.

Un cop reunits els 37 caminaires d’avui, ens fem foto de grup i arrenquem a caminar cap a les 10:20h. Anem resseguint el GR-175, de baixada fins a Montblanc, on arribem cap a les 12:00h. Aquí fem una parada de 15 minuts que alguns aprofiten per passejar per l’interessant casc antic d’aquesta vila, i la resta, per acostar-nos a la propera oficina de turisme i segellar el carnet 6T, és la targeta de pas pels usuaris del GR175 La Ruta del Cister. Un cop re agrupats continuem, ara ja de pujada, cap a Sant Joan de la Muntanya on arribem a les 13:30h, hora de dinar. Dinem al mirador situat a sobre l’ermita, privilegiat amb magnífiques vistes. Seguim cap a la Font de les Tres Virtuts per remuntar el barranc de l’Ermita i després desviar-nos per entrar al Bosc de Poblet i arribar al Coll de la Bena. A partir d’aquí anirem altre cop de baixada, fins a Les Masies, on enllacem amb la TV-7007. El darrers 1300 metres fins al Monestir de Poblet els fem per aquesta carretera. Hi arribem a les 16:40h. Els 32 companys de la secció de cultura estan fent la visita guiada al monestir. Mentre els esperem, aprofitem per descansar, prendre un tallat, afegir un nou segell al carnet 6T (i ja n’hi van 3, la meitat), gaudir de l’entorn,…

El sol de ponent il·lumina la façana del monestir, que retallada sota un cel blau i una lluna quasi plena, queda de postal. Cap a les 17:30h ja estem tots de nou als autocars, i cap a casa.

L’excursió ha estat d’uns 18 quilòmetres de longitud, 555 m de desnivell positiu i 480 m de desnivell negatiu.

Accediu a les fotos de la sortida: