Pic de la Dona, secció de joves, 8-12-2020

Pic de la Dona, secció de joves, 8-12-2020

Aprofitem el pont de la Puríssima per fer una sortida aprofitant la neu que havia caigut la darrera setmana, ja que els dies festius queien en dilluns i dimarts i, per tant, no ens afectava la restricció de mobilitat municipal establerta a causa de la pandèmia.

Arribem ben d’hora a Vallter, amb la carretera encara una mica enfarinada per la nevada que havia caigut durant la nit, i ens abriguem bé perquè les temperatures eren força fredes. Ens calcem els grampons i comencem a pujar, amb el cel força tapat i algunes clarianes que es van obrint tímidament.

Una mica abans de fer cim, es comença a aixecar el vent, tal com indicaven les previsions, però com que ens falta molt poc per arribar fem un últim esforç lluitant contra les fortes ràfegues i la neu que se’ns aixecava contra la cara. Fem la foto de rigor al cim i baixem ràpid, ja que el vent no cedeix, sinó que va en augment.

La baixada per la carena fins a la portella de Mentet es fa dura però alhora emocionant. La boira ens va tapant la visibilitat durant bona part del camí, i el vent ens impedeix avançar com ens agradaria. Tot i així, aconseguim arribar a la portella i un cop allà baixem ràpidament per la vall que ens condueix a Vallter, quedant d’aquesta manera ben arrecerats del vent que ens havia fet la guitza durant l’anterior tram.

Quan arribem a Vallter, ens dirigim a Setcases per fer una parada per dinar, i finalment ens aturem a Ripoll per prendre alguna cosa. Comentem la jugada, i tothom està molt content amb la sortida. Tot i les inclemències del temps, hem superat la prova amb bona nota i a més hem passat un dia junts a la muntanya. Què més es pot demanar?

Accediu a les fotos de la sortida: