Sortides fotogràfiques – Olot (i Volcans) i Santa Pau 12 de Gener 2019

Sortides fotogràfiques – Olot (i Volcans) i Santa Pau 12 de Gener 2019

SORTIDA FOTOGRÀFICA – 12 de gener 2019

VOLCANS D’OLOT i SANTA PAU

La primera sortida de la Secció de Fotografia del 2019 s’ha fet per els voltants d’Olot i visitant la població de Santa Pau.

El matí del 12 de gener, amb tres cotxes, arribem 11 fotògrafs amb moltes ganes de passar-ho bé al pàrquing de Les Forques, a la carretera d’Olot a Santa Pau.

Anem primer a demanar taula per dinar al restaurant del càmping Ecològic Lava, i a continuació ens dirigim al Volcà del Croscat.

És un volcà de tipus estrombolià que va estar en erupció fins fa uns 11.500 anys. Fou explotat com a pedrera per l’extracció de greda durant 25 anys i d’aquí li ve el seu estat actual, que deixa al descobert els estrats que el componen.

Sembla fàcil de arribar-hi, però com que està catalogat com a Reserva Natural, només s’hi pot accedir per un únic camí i cal fixar-se bé en les indicacions ja que si no, pots donar voltes inútilment.

A las grederes principals del Croscat, orientades al N-NE, en aquesta època no li toca la llum del sol, lo que dificulta el fer fotografies del magnífic ventall de colors que ofereix. No obstant ens en sortim prou bé en la explanada inferior.

Dinem en el càmping i a la tarda anem a Santa Pau, un poble amb un interessantíssim recinte a la vila vella, amb una fisonomia medieval molt marcada que dona força joc per buscar fotografies interessants.

Accediu a les fotos de la sortida: