Grup de Joves Vall de Núria i gorgs de Sadernes 21 i 22 d’Agost  2018

Grup de Joves Vall de Núria i gorgs de Sadernes 21 i 22 d’Agost 2018

Vocalia Grup de Joves – 2018 Vall de Núria i Gorgs de Sadernes (Ripollès-Garrotxa), 21 i 22 d’agost
Memòria
Dissabte 14:
Central de Daió – Camí Vell – Vall de Núria – Camí dels Enginyers – Canal fonda – Daió
Distància: 14km
Desnivell: +900m / -900m
Temps total: 7h
Diumenge 15:
Càmping Sadernes – Gorgs de Sadernes – Ermita de Sant Aniol – Salt del Brull – Sadernes
Distància: 15km
Desnivell: +300m / -300m
Temps total: 7h

Sortida del grup de joves de l’AEM en què participen 7 persones, tal com estava previst des de fa setmanes (aquesta vegada no va haver-hi cap baixa ni incorporació d’última hora). Com que la previsió meteorològica no era del tot favorable, es consensua dies abans entre els membres del grup que no es realitzarà la proposta inicial, que era fer una travessa de Vallter a la Vall de Núria, sinó que es portarà a terme un pla B que tot seguit es detalla.
El primer dia deixem els cotxes a la central de Daió i pugem pel camí vell a la Vall de Núria. Allà dinem i gaudim del paisatge i, cap a les 13:00h, decidim reprendre la marxa a causa de la predicció meteorològica, que es mostrava desfavorable cap a mitja tarda. Dit i fet, baixem de Núria pel camí dels enginyers i la canal fonda i, ja al camí que ens portava de nou a la central de Daió, a uns 15min dels cotxes, ens enxampa una pluja molt intensa que ens fa tapar-nos amb cobertors i capelines, i que es manifestava en tempesta elèctrica, lluny del nostre abast, a les valls de Núria i Coma de Vaca. Arribem al cotxe una mica molls però satisfets de l’activitat realitzada, i ens dirigim a Ripoll a posar gasolina i comprar menjar per la nit, que passarem al càmping Masia de Sadernes.
El següent dia ens llevem i, havent esmorzat, sortim caminant en direcció als gorgs de Sadernes. La ruta transcorre al costat del riu i ens porta fins a un trencall on hi ha un contenidor amb sacs de grava i un cartell que demana als excursionistes la col·laboració per portar aquests sacs a l’ermita de Sant Aniol, on s’està rehabilitant un antic refugi. Dit i fet, cadascú carrega un sac (el Sergi en carrega dos!) i els fem arribar a Sant Aniol en poc menys d’una hora. Després d’un petit descans seguim el camí fins el salt del Brull, un gorg natural amb un petit salt d’aigua d’uns 5 o 6 metres, i ens banyem per treure’ns una mica la calor. De tornada, parem al costat d’uns altres gorgs a dinar i després ja enfilem el camí cap al càmping. Allà agafem els cotxes i parem a Olot a prendre alguna cosa, xerrar i comentar la jugada perquè tothom pugui aportar la seva opinió i veure si es podrien millorar coses de cara a la propera sortida.

Vocal: Gerard Lluís

Accediu a les fotos de la sortida: