Sortida al Serra de la Mussara i Avencs de la Febró – 04 d’octubre de 2020

Sortida al Serra de la Mussara i Avencs de la Febró – 04 d’octubre de 2020

 CICLE DE MUNTANYA 2020Serra de la Mussara i Avencs de la Febró (Baix Camp) – 4 octubre 2020. PLA B.

Avui havíem d’anar al Puig Estela (2.013m) de Serra Cavallera (Ripollès) però la previsió meteorològica a la zona ens convida a canviar d’objectiu. Al seu lloc anem a visitar la Serra de la Mussara i els Avencs de la Febró. Sortim de Renfe Meridiana/Fabra i Puig uns minuts abans de les 7:00h. Ens ajuntem 7 socis i sòcies de l’Agrup. Excta. Muntanya.

Anem primer a Les Borges del Camp, on esmorzem. Després seguim fins a Vilaplana, punt  d’inici i final de l’excursió.

Comencem a caminar a les 9:19h poble amunt en direcció a la muntanya. Passem pel Dipòsit, la Font de les Creus i el gual del Barranc de les Tosques. Seguim el PR-C88 pel Camí de les Tosques, inicialment encimentat per esdevenir un bonic i empedrat corriol, fins a la cruïlla del Mas de Morenet. Aquí deixem el PR i a mà dreta prenem el corriol en direcció al mas. Abans d’arribar-hi però, prenem a l’esquerra el corriol que, en forta pujada, passa per l’enrunat Mas de les Tosques i supera el Cingle pel Patxeco pel Grau dels Racons. Superat el cingle passem per les restes del Mas del Joan Pau, travessem la carretera T-704 i enllacem amb el GR-172 i més tard amb el GR-7 fins al Pla de l’Agustenc. Aquí girem nord pel PR-C87 en direcció a La Febró. Busquem i trobem l’entrada als Avencs de la Febró, important conjunt d’esquerdes a la cinglera de la Mussara. Visitem part dels 300 m de la Galeria Principal i part de la Cova Gran. Ens hi entretenim una bona hora. Desfem camí fins a Pla de l’Agustenc i seguim cap al Coll de la Negra, refugi de la Mussara i l’abandonat poble de La Mussara. Pugem a la propera Punta de les Airasses on fem parada per dinar. Amb forces renovades encarem la directa baixada a Vilaplana pel camí de les Campanilles, equipat amb grapes en un parell de passos curts.

A Vilaplana hi arribem a les 17:14h i anem al Casal Vilaplanenc per a un merescut refrigeri.

L’excursió ha cobert 17,1 quilòmetres de longitud, 785 m de desnivell positiu, el mateix de desnivell negatiu, que hem trigat unes 7:54 hores a completar, parades incloses.

Accediu a les fotos de la sortida: