Montmajor (Alta Garrotxa)  11 de novembre 2018

Montmajor (Alta Garrotxa) 11 de novembre 2018

CICLE DE MUNTANYA 2018

Montmajor 1.074m – Alta Garrotxa, 11 novembre 2018

Ens trobem a l’estació de Renfe-Sant Andreu Arenal a les 7:00h per dirigir-nos a Castellfollit de la Roca i esmorzar a la fonda Ca La Paula.Amb energia renovada seguim ruta en cotxe fins al punt d’inici de l’excursió circular d’avui, el poble d’Oix. Aquí ens ajuntem amb dos companys més. Som 18 socis i sòcies de l’Agrupació Excursionista Muntanya.

Arrenquem a caminar cap a les 9:40h pel carrer Major del poble, seguint el GR1 i remuntant la riera d’Oix pel seu marge esquerra. Passem pel costat del càmping La Soleia d’Oix i mas El Forn. Poc després arribem al primer dels dos guals per on haurem de travessar la riera d’Oix. Assabentats que aquesta podria baixar amb més aigua de l’habitual per les pluges recents, afrontem el seu pas equipats amb tovalloles, mitjons i calçat de recanvi. I efectivament, una làmina d’uns pocs centímetres d’aigua cobreix l’encimentat gual. Un cop superat aquest obstacle seguim pel GR, que ara abandona la riera d’Oix i gira vers sud per remuntar Coma Ermada en direcció a Coll d’en Mercer i Toralles. Passem per Cal Quic i, arribats a la Plana del Mercer, fem una petita parada per reagrupar-nos. Aquí deixem el GR per prendre a la dreta el fitat corriol que passa per l’abandonat mas de la Costa. Seguim amunt per la Portella i Coll de la Bassa on girem SW pel corriol que duu al Montmajor. Al cim parada per picar quelcom, foto de grup i gaudir de les vistes; Comanegra, Puig de les Bruixes, Puig de Bestracà, cresta de Ferran, Bassegoda i un llarg etcètera. Els cims de Vallter i Núria es veuen força carregats de neu, no tant el massís del Canigó.

El dia és radiant i magnífic. Els arbres de fulla caducifòlia de les planes i fondalades presenten tons groguencs i vermellosos que destaquen del verd predominant.

Baixem del Montmajor per l’altre cantó, pel Coll de Galters i la Collada de la Costa. Aquí prenem a l’esquerra un corriol carener que ressegueix la Serra de Sant Isidre fins enllaçar de nou amb el GR1 al seu pas per l’oratori de Sant Isidre (o de la Costa). Continuem de baixada fins al Coll d’en Mercer on de nou abandonem el GR i prenem la pista de Toralles a Camporiol. A l’alçada de Serradells, en un punt on la pista fa un revolt amb vistes a la vall de Castellar, fem l’aturada per dinar. Seguim cap a Coll Sapell. Aquí prenem a l’esquerra l’humit i obac corriol que porta a la masia Mas Pineda, idíl·lica casa de turisme rural. Seguim avall, ara per pista, passant per la Ferreria i l’Alou. Poc després superem el segon gual per travessar la riera d’Oix, ja molt a prop del poble. Aquest gual és similar al que hem creuat al matí. Un cop a Oix fem un refrigeri a l’Hostal de la Rovira i cap a casa.

Ha estat un recorregut de 15,2 km de distància i 735 m de desnivell positiu (el mateix negatiu) que ens ha dut 7 hores, ben aprofitades, a completar.

Accediu a les fotos de la sortida: