Sortida Cultural a Montblanc i Poblet 28 de Gener 2018

Sortida Cultural a Montblanc i Poblet 28 de Gener 2018

MONTBLANC/MONESTIR DE POBLET

 

El passat diumenge 28 de gener vàrem tenir la segona sortida de la Ruta del Cister que anava de Prenafeta a Poblet.

Aquesta sortida era conjunta entre la secció de muntanya i la de cultura. En total: 69 assistents.

Pel que fa a l’activitat cultural, el grup el formàvem 32 persones (més 2 persones que es van afegir només per a la visita guiada a Montblanc).

El punt de trobada va ser la Plaça Orfila, a les 7:30h i des d’aquí varen sortir dos autocars. Després d’una parada tècnica a l’àrea de descans de Montblanc, el grup de cultura va quedar-se a la vila de Montblanc i la resta va anar cap el seu punt de partida per continuar la Ruta: Prenafeta.

A les 10:30h teníem reservada la visita guiada que partia de l’Oficina de Turisme de Montblanc, ubicada a l’edifici modernista de la Cooperativa Vinícola. La visita va tenir una duració de dues hores i va recórrer el conjunt monumental i artístic de la ciutat: diversos trams de la muralla, l’imponent església de Santa Maria, l’església de Sant Miquel, l’hospital de Santa Magdalena, la plaça Major. A més, ens van explicar passatges cabdals de la història de Catalunya i la llegenda entre les llegendes (la de Sant Jordi, el drac i la princesa que se situa a la vila de Montblanc).

Hem de comentar que el guia que ens van assignar ens va encomanar la seva passió pel seu poble i per la història de Catalunya, i ens va regalar amb les seves explicacions molt entenedores.

En acabar la visita, a la botiga de la Cooperativa ens van preparar una copa de cava acompanyada amb neules i carquinyolis.

Desprès de segellar el nostre Carnet 6T i amb el bon gust del cava a la gola, ens enfilàrem cap al Monestir de Poblet. Allà havíem reservat taula per a 30 comensals en el Restaurant Bosseria de l’Hostatgeria de Poblet. El menú deliciós amb vins D.O. de la Conca de Barberà.

A les 16h teníem la visita guiada al Monestir, que, una vegada més, ens va sorprendre per la seva grandiositat i la seva bellesa.

Estant fent la visita del monestir, va arribar el grup de muntanya. Tothom va signar el seu Carnet 6T i, per acabar la jornada, ens vàrem fer una fotografia de grup que formarà part del record d’aquesta Ruta.

 

 

Accediu a les fotos de la sortida: