Santa Magdalena de Cambrils 29 d’Octubre 2017

Santa Magdalena de Cambrils 29 d’Octubre 2017

SANTA MAGDALENA DE CAMBRILS 29/10/2017

L’excursió d’avui ens porta al Ripollès a la serra de Santa Magdalena que s’estén d’oest a est entre el Ripollès, Osona i la Garrotxa.

Fem una parada per esmorzar a Vallfogona del Ripollès. Un cop acabat, tornem a pujar a l’autocar fins al Coll de Canes, que es troba a 1120m d’altitud, coll obert entre el Puig d’Estela al Nord i la serra de Santa Magdalena al Sud. A partir d’aquí comencem la caminada on ens anem trobant boixos, ginebres i grans fagedes, alternats amb camps de pastura. Passem per la Collada Freda i Plafalgars. Poc abans d’arribar a l’ermita, ens trobem unes roques que per superar-les hi ha unes escales de ferro, dit en paraules tècniques un pas equipat que no té cap problema per superar-lo.

A pocs metres ja ens trobem l’ermita de Santa Magdalena de Cambrils que es troba situada en un replà a 1547m i envoltada d’una frondosa fageda. Aquesta ermita és petita i humil i se sap de la seva existència des del 1326 tot i que al segle XVII havia tingut hostatgeria. Aquí fem un petit descans i recuperem forces de la pujada. Tot seguit emprenem el descens d’on gaudim d’un paisatge de gran varietat de colors de tardor i d’un cel blau espectacular sense núvols. A mig camí de l’arribada, fem una parada per dinar, envoltats d’aquesta natura tan bonica i de la bona companyia del grup. Ens hauria agradat poder estar més estona en aquest indret tan tranquil però emprenem la marxa cap a Vallfogona del Ripollès on ens està esperant l’autocar.

Accediu a les fotos de la sortida: