Sortida Vall de Lliterola, Batisielles i Estós 7 i 8 de Juliol 2018

Sortida Vall de Lliterola, Batisielles i Estós 7 i 8 de Juliol 2018

Cicle d’Alta Muntanya. SEAM – 2018

Travessa Valls de Lliterola i Estós (Benasc) 7 i 8 de juliol

Memòria

Dissabte 7:

Pont de Lliterola 1.650 m – Vall de Lliterola – Cabana del Ubago – Tuca de Dalliu (Pic d’Estós) 2.531 m – Vall d’Estós – Refugi d’Estós 1.890 m

Desnivells: + 1.100 m

Temps total: 7 h

Diumenge 8:

Refugi d’Estós – Coll de Montidiego 2.640 m – Estany de Montidiego – GR11.2 – Cabana de Sta. Ana – Vall d’Estós (parking)

Desnivells: + 1.000 m

Temps total: 9 h

Sortida del Cicle d’Alta Muntanya del SEAM, realitzant un itinerari de travessa de dos dies per les valls de Lliterola i Estós, amb una participació de 16 persones (15 socis de l’AEM i una no soci).

Activitat realitzada amb bones condicions de temps que ens va permetre gaudir molt de l’estat de la natura i les característiques d’aquestes valls, amb una flora exuberant i encara amb congestes de neu a les cotes altes degut a la gran innivació de l’hivern.

Pernoctació al refugi d’Estós, en règim de mitja pensió.

Diumenge, degut a l’itinerari previst força llarg, 4 persones fan un itinerari alternatiu mes curt, pujant als llacs de Batisielles i acabant en el punt previst.

La resta del grup, fa un recorregut d’alta muntanya per un indret molt solitari i espectacular al voltant del Pic de Montidiego, on no hi ha pràcticament camí marcat, tan sols alguna fita, passant per un petit coll (bretxa), i baixant per l’estany del mateix nom, encara mig gelat a la cota 2.500 m. , per anar a trobar el GR11.2 fins al final de la Vall d’Estós.

Vocal: Vicenç Sànchez

Accediu a les fotos de la sortida: