La CIB, Caminada Internacional de Barcelona, s’acaba

La CIB, Caminada Internacional de Barcelona, s’acaba

Després de més de 10 anys de pertànyer a l’entitat internacional IML, l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès (AEEB), hem pres l’acord, en la darrera assemblea general, de deixar de pertànyer i sortir de l’organització.

El motiu principal és la mala praxi de la junta directiva de la IML que, ens ha colat tant si com no, una nova entitat situada a Marbella. Aquesta entitat és una empresa turística que es dedica a portar holandesos i allotjar-los als seus hotels i apartaments, i com a empresa amb beneficis, segons els estatuts, no pot ser de la IML. Avisada la junta directiva d’aquesta anomalia, va fer com si res i va continuar pressionant per a la seva entrada fins aconseguir-la. No volem estar vinculats amb una entitat que malgrat tenir uns estatuts consensuats, es salta la seva pròpia normativa per beneficiar una empresa d’un íntim amic del president de la IML.

El segon motiu, és una barreja de situacions, per una banda cada cop l’Ajuntament de Barcelona, ens discutia el pressupost. L’altra situació, que des de les Entitats que formem l’AEEB, no hem sabut tenir el relleu necessari, l’edat que tenim la gent que hem estat portant aquestes caminades, fa que cada vegada siguem menys. No tenim darrera cap grup més jove que vulgui seguir.

Cal dir que quan ho vàrem exposar al IBE de l’Ajuntament, els hi va semblar bé el nostre raonament, recolzant en tot moment la nostra decisió.

L’AEEB és conscient de la situació del voluntariat, però això no fa perillar de moment l’activitat de Barnatresc i Naturtresc, tenint previst ja el calendari pel 2022.

Cal doncs, des de cada entitat de les que formem l’AEEB, fer una reflexió de cara al futur.