Joves – Congost del Mu – 24 d’abril 2022

Joves – Congost del Mu – 24 d’abril 2022

Iniciem l’excursió a la població d’Alòs de Balaguer.

Tot seguint el camí pel costat del riu, en direcció Camarasa, ens sorprèn el paisatge que ens trobem, ben bonic i alhora desconegut per a la gran majoria de nosaltres.

Després de passar pel pont penjant, arribem fins les passarel·les que porten cap a la Central Hidroelèctrica. Lloc no gaire recomanable per a persones amb vertigen, però evitable en la ruta que estem fent. De totes maneres, si no es té problema amb el vertigen, la veritat és que és molt bonic de passar-hi, a més del significant que és per al propi Congost.

Reculem les passarel·les, fins a trobar-nos la indicació que ens porta cap al Tossal de St. Jordi. El desnivell, de més de 400 m en 3 km, és considerable, però es fa prou bé, excepte l’últim tros, que és una miqueta més vertical.

Un cop amunt, on dinem, ja podem observar les boniques vistes de tot el congost, a vista d’ocell, així com de la Serra del Montsec en conjunt, preciós!

D’aquí anem cap al Pic del Mu, des d’on pretenem baixar cap a Alòs de nou. Tot i això, i encara que vam seguir el track, el camí es complica, havent de passar entre matolls. Un tros que se’ns va fer una mica llarg, però, amb paciència, arribem fins a un camí marcat que ja sí ens indica cap a la població d’Alòs.

Arribem cansats, després de més de 21 km i 1.000 m de desnivell, però ben satisfets pel repte!