GERS – Avenc d’Ancosa  26 de març 2022

GERS – Avenc d’Ancosa 26 de març 2022

Entre l’avenc d’Ancosa i l’A.E. Muntanya hi ha alguna cosa d’especial perquè, tal com diu una placa posada en l’esplanada a prop de la boca, membres de l’Agrupació el van explorar en 1943 (?); per tractar-se d’un avenc petit i estar situat relativament lluny de Barcelona no solem freqüentar-lo (és una d’aquelles coses que sempre vas deixant per més endavant). El cas és que tenim imatges d’aquella exploració, de fet són les primeres imatges subterrànies que tenim en el GERS gràcies al Sr. Pere Gaspar.

Dons bé, després de tants anys el tornem a visitar i, malgrat la pluja, el discret avenc d’Ancosa s’ha revelat com una de les més interessants activitats que hem pogut fer. La seva facilitat d’accés i els pocs requeriments tècnics fan que hi pugui participar gent de qualsevol nivell, fins i tot debutants (de fet estava pensada la sortida per fer-la amb nens però, un cop més, el COVID ha fet de les seves i ha deixat gent a casa).

Tothom va sortir molt satisfet, vam recórrer el seu interior fins l’últim recó i vam trobar molts ossos de diversos animals caiguts, o no. Només la pluja va desmerèixer una mica la trobada tot i que va afegir un punt més de dificultat.