Els Munts 17 de Juny 2018

Els Munts 17 de Juny 2018

ELS MUNTS

Avui diumenge dia 17 de Juny de 2018 ens apleguem 14 per fer la excursió, al final hi anem en 3 cotxes, doncs som pocs per anar-hi en autocar, això que varem anunciar-la perquè pogués venir la gent que normalment va a les d’autocar. No és la primera que ens passa, ells s’ho perden, després se’ns queixen que les fem llargues o que tenen molt de desnivell. Resum: 12’9Km +-505m -03h20m

Parem a Sant Quirze de Besora a esmorzar, amb calma, doncs en 5 km més estarem al lloc on encetarem la caminada, a Solallong.

Estacionem els cotxes al costat d’una cort de porcs,i al sortir la ferum ja us la imagineu!!, no cal us ho descrigui, res, aviat la pituïtària s’acostuma.

Anem a cercar el GR-3 direcció Oest, passarem per el Mas del Portell, després el coll del Portell, i d’aquí pel costerut pendent de Roca Llisa fins la collada de Montorro, el tram més tècnic d’avui, és un pendent amb punts fins a quasi un 45%, en uns 325 metres de recorregut salvem un desnivell de 85 m. Tot i que les xifres poden espantar, fem la pujadeta en uns 15 minuts, tampoc és tant.

Tenim el nostre objectiu a la vista, per sobre del km 4’5, ens enfilarem per un corriolet altre cop força dret fins sota d’uns murs que flanquejarem ara a mà dreta Est, fins arribar dalt del turonet, que ara sí a la nostra esquerra ja és a tocar el punt geodèsic i darrera l’Ermita de la Mare de Déu dels Munts, a 1058 m. 400 m. més amunt del punt de sortida, gaudim de les vistes, foto de grup aprofitant que hi ha gent pel voltant, i que ens la pot fer.

Sorpresa nostra: és tancada l’hostatgeria, bé doncs l’aigua que dúiem, res de birres, estem uns 20’ i reprenem el camí ara de baixada per un altre itinerari així no repetim.

Passem per Casanova dels Munts, Montorroell, Castell de Montorroell, Collet de Mitja Lluna, Sant Miquel de Gallifa, a on ens hi estarem altre estona per veure i refrescar-nos.

Teníem pensat de dinar aquí, però som a un quart d’una, massa d’hora, així que decidim anar avall i ja veurem. Casanova del Feixe, amb una piscina que fa força enveja, i altre cop a Solallong als cotxes.

Com dinar tot acompanyats dels habitants de la cort no és molt encisador, anirem als voltants del Castell de Montesquiu a dinar i intent de becaineta. De tornada, a Sant Quirze de Besora, tot creuant el Ter pel Pont de l’1 d’Octubre, parem a fer un cafè i donarem per acabada la sortida, només queda la tornada. Un dia molt clar i calorós.

Accediu a les fotos de la sortida: