Sortida Pont de Vilomara a Sant Benet de Bages – 09 de Febrer de 2020

Sortida Pont de Vilomara a Sant Benet de Bages – 09 de Febrer de 2020

CICLE DE DESCOBERTA DE LA NATURA 2020

Pont de Vilomara – Sant Benet de Bages – 9 febrer

Avui ens ajuntem 2 autocars petits a Plaça Orfila. Algú avisa que arriba tard i l’esperem. Sortim a les 7:40h cap al restaurant Viena del Pol. Ind. dels Trullols a Manresa, on esmorzem. Un cop apeixats tornem als autocars i ens dirigim a Pont de Vilomara, proper.

Arranjats a punt de marxa els 39 caminaires d’avui arrenquem a caminar cap a les 9:30h. Sortim del mateix Pont de Vilomara o Pont Vell i passem al marge dret del Llobregat. Anem a buscar el Camí Ral de pujada resseguint el PR-C 130 en direcció al Pont Foradat (o de les Arnaules) i a la Punta Sabata. Poc abans del Pont Foradat tenim la inesperada ocasió de veure un parell de cabirols evolucionant al marge dret del Torrent de Cal Rena, gairebé a tocar de l’autopista C-16. Es deuen haver espantat en veure’ns apropar. Pont Foradat: fem una parada per contemplar aquest interessant pont natural i seguim a Punta Sabata. Les vistes queden avui limitades per una mica de calitja. Continuem vers al nord cap a Les Marcetes, travessem la BV-1225, seguim per la Costa de Déudonat i cinglera de la Roca Tinyosa. Passat un camp, canviem de direcció per davallar fins al Canal de la Mina i Les Hortes. Recuperem la direcció que portàvem resseguint el curs del Llobregat. Travessem el riu pel Gual de Les Tines i el resseguim ara en direcció contrària per anar a veure els Tres Salts (o Ulls del Llobregat), proper. Fem una altra parada per fer-hi fotos. El riu porta força aigua i salta amb ganes. Reculem uns 300 metres i prenem el camí que ens acosta a la Casa de les (7) Tines. Altra paradeta i més fotos. Anem a trobar el bonic corriol que passa uns metres per sobre la Casa de les Tines i el prenem vers llevant, de pujada. Després el corriol gira cap al sud, abans però ens permet veure, a vista d’ocell, la resclosa de la Mina. Arribem al punt on el corriol torna a girar a llevant i des d’on es poden veure avall les Tines de les Solanes, el camí de les Generes amb la Tina que duu el nom d’aquest camí i la riera de Mura. El corriol ressegueix la cinglera sud-est de les Generes fins a enllaçar amb el camí de les Generes que prenem amunt per deixar-lo gairebé immediatament per visitar les Tines del Pla de les Generes. Aquí fem parada per dinar.

Desfem la marrada tornant al camí de les Generes que seguim cap al nord i, passat el Pont de les Generes, prenem un corriol que circula paral·lel al GR-4 i que hi enllaça arribant ja al monestir de Sant Benet de Bages. Acabem la travessa aquí a les 15:15h. Els autocars ens esperen.

L’excursió, molt variada, ha estat d’uns 14 quilòmetres de longitud, 453 m de desnivell positiu i 417 m de desnivell negatiu.

Accediu a les fotos de la sortida: