Entre setmana – de Vallvidrera a Sant Feliu de Llobregat 19 de desembre de 2018

Entre setmana – de Vallvidrera a Sant Feliu de Llobregat 19 de desembre de 2018

EXCURSIÓ VALLVIDRERA – PENYA DEL MORO – SANT FELIU DE LLOBREGAT, 19 de desembre de 2018.

Ens trobem a les 7h 45m a l’andana de la Línia 5 de Sagrera l’Anna Garcés, l’Enriqueta Vaqué i Lluís Corominas com a guia de la sortida. Anem plegats fins a Diagonal, Ferrocarrils de la Generalitat i cremallera fins a Vallvidrera on anem a esmorzar. A les 9h sortim del bar de la plaça i agafem carrer amunt, on ja comencem a notar el vent, per anar a la plaça on surt la pista que va direcció al pantà de Vallvidrera que no hi arribem ja que agafem abans el trencall, senyalat, cap a la Font de Can Lavallol i d’aquest punt seguim fins al Coll de Can Cuiàs. Arribats ací creuem la carretera i agafem la pista que deixem als pocs metres per agafar un sender a ma dreta que en durà fins una pista, la PRC-164, fem una pujada i on gira cap la dreta per anar al Coll de les Torres, ja trobem una senyalització que ens marca direcció a Penya del Moro. Seguim el corriol que ens portarà a vorejar el Turó de Coscollera, veien a la nostra dreta la torre que hi ha al costat de la Creu d’Olorda, seguim el corriol que ens porta a vorejar el Turó Rodó, tros en el ja veiem davant nostre la vall del Llobregat, el riu mateix i fins la mar en un dia molt clar i amb el sol picant. Seguim el corriol que ens porta a la pista PRC-164, al agafar cap a l’esquerra, doncs en sentit contrari el PRC-165 ens duria al Coll de les Torres. Al poc temps arribem a un petit replà que ja senyala Penya del Moro a la que pugem en pocs minuts per un camí amb escales. Al arribar a dalt, a las 10h 30min veiem davant nostre, a l’altra vora del riu, Sant Boi i sobre de la població l’ermita de Sant Ramón. Estem una mitja hora fent la fotografia del grup, i a les 11h comencem a baixar direcció a Sant Feliu de Llobregat on entre per La Salut, anant a buscar l’estació del tren de la RENFE, on arribem a les 12h. Fem la cervesa tot comentant la caminada agafant després el tren direcció a Barcelona baixant cada un de nosaltres a l’estació corresponent.

Un recorregut que es fa molt bé i sense problemes i és sense dificultats tècniques tot i que en alguns trams del corriol cal mirar on es trepitja.

Les dades de l’excursió son 2h 46min caminant, 3h 15min de temps total, de les 9h a les 12h 15min., 11 Km de distància, 130 m i 393 m↓. El punt més alt 405 m.

Accediu a les fotos de la sortida: