Serra del Montmell 22 de Gener 2017

Serra del Montmell 22 de Gener 2017

Primera sortida de l’any del Cicle d’Excursions i Descoberta de la Natura. Ens toca un dia rúfol i gris. Les baixes per refredats (i per por a mullar-se) pugen a 16. Tot i així 37 valents podem fer l’excursió tal com estava prevista doncs el temps aguanta.

Ruta circular sortint del poble de La Joncosa del Montmell on abans que res esmorzem. Comencem a caminar entre camps de vinyes cap a l’Església “nova” de Sant Miquel (any 1598). Anem fins a la penjada ermita de Sant Miquel (S.XII) i seguim amunt pel corriol de darrere l’absis. El corriol es torna entretingut fins al collet del Castellot. Alguns pugem fins al Castell del Montmell i les seves Boques Calentes (bufadors d’aire calent) mentre la resta espera al collet per seguir cap a la Creu. Arribem carenejant a La Talaia del Montmell on, tot i els núvols, podem arribar a veure Montserrat, Montseny, Collserola…

Baixem ara cap al Coll de l’Arca i per la serra de la Cativera ens acostem fins al Puig de la Cova. Aquí el temps empitjora i no ens hi estem gaire, tornant a La Joncosa.

Han estat un total de 12,5 km i un desnivell positiu de 650 m.

No us perdeu la propera sortida al Parc del Montnegre i el Corredor

Accediu a les fotos de la sortida: