SEM – Seguint els passos d’en Carrasclet – Baix Camp/Priorat  – 23/24 d’octubre 2021

SEM – Seguint els passos d’en Carrasclet – Baix Camp/Priorat – 23/24 d’octubre 2021

Com estava previst vam sortir des de l’Estació de Fabra i Puig sobre les 7h del dissabte 23 d’octubre un total de 8 persones disposades a gaudir d’aquesta meravellosa proposta per la capçalera del Siurana, a cavall de les comarques del Baix Camp i del Priorat.

El temps durant tot el cap de setmana va ser un regal i ens va permetre gaudir al màxim de totes les sensacions i de l’impressionat paisatge de la zona. Era palpable la manca d’aigua a les gorges però algunes encara rajaven i feien de la zona un aiguamoll admirable.

El grup de companys que vam poder compartir-lo va resultar d’un nivell força homogeni i compartíem afició per la fotografia per la qual cosa vam fer una pinya de records entranyables.

La ruta combina camins amples malgrat que la major part són estrets o corriols. En bona part el terreny és pedregós, sobretot les zones properes al marge dels rius. La humitat fa algun tram relliscós, el que obliga a fer-se amb tranquil·litat

Una vegada a Siurana vam poder presenciar una posta de sol molt especial, no tan sols per la panoràmica de les cingleres i aquell poblet màgic, si no per aquella gamma de colors nets i purs que vam poder sentir. Tots els visitants acomiadàrem al sol amb agraïment, el que generà una molt bona energia.

També mereix la pena recordar la nostra estança al Càmping de Siurana. Un bon sopar i una enriquidora conversa amb en Toni Arbonès, gran escalador i ultrafondista establert allà, formaran part del nostre record.

Per últim destacar el recorregut per l’avenc de la Febró, el més tècnic de tota la sortida. És sense dubte l’indret més singular d’aquest entorn, un racó especial que tot practicant de excursionisme hauria de conèixer. Estan constituïts per un conjunt d’esquerdes d’origen tectònic i càrstic, disposades paral·lelament al cingle.

Arribàrem als cotxes sobre les 18h desprès d’un descens de 750m amb vistes d’escàndol sobre la costa.

ITINERARI:

Ruta 23 octubre: Alforja / Arbolí / Gallicant / Gorges del Siurana / Siurana / Càmping de Siurana. 17 Qm / +1.150 / -600 aprox

Ruta 24 octubre: Siurana / Grau del Corral Nou / La Febró / Avenç de La Febró / La Mussara / Vilaplana. 18 Qm / +630 / -1.100 aprox