L’excursionisme és una activitat que consisteix a realitzar rutes per la muntanya, en contacte directe amb la natura, i engloba el conjunt de tècniques, coneixements i habilitats que permeten assolir aquest objectiu. Però l’excursionisme, és més que un esport !

Fer excursions per la natura és divertit i enriquidor. En una caminada podem enfortir els nostres lligams socials, fer amistats i conèixer bells paratges de la nostra geografia, sovint desconeguts, a la vegada que practiquem l’esport més antic del món: caminar.

Caminar, és una activitat a l’abast de tothom a més de molt bona per a la salut. Estan àmpliament demostrats els efectes beneficiosos de l’activitat física moderada practicada regularment.

La descoberta de la Muntanya pot viure’s de diferents maneres, però sens dubte la més completa és la que ve de la mà d’un centre excursionista. Des de la nostra entitat, t’obrim les portes tant del CICLE DE D’EXCURSIONS I DESCOBERTA DE LA NATURA (nivell d’iniciació) com de la SECCIÓ DE MUNTANYA (nivell mitjà i alt), on us ensenyarem a ser autosuficients i a entendre-la, admirar-la, respectar-la i defensar-la. En una paraula… a estimar el nostre entorn.

Amb el calendari de sortides i els cursets que organitzem anualment, anireu assolint poc a poc els coneixements fonamentals per a poder fer-lo sols i gaudir de la recerca d’informació per preparar vosaltres mateixos les vostres excursions.

En la Secció de Muntanya, acostumem a muntar sortides d’una jornada (també alguna travessa més llarga) amb un grau de dificultat de nivell mig i alt, apte per a qualsevol persona acostumada a caminar (cal consultar la fitxa de cada sortida) i ens movem sovint en cotxes particulars (tret d’alguna en transport públic).

No us ho penseu !

Som un grup alegre, amb moltes inquietuds i oberts a la participació. És ben segur que us ho passareu genial amb nosaltres i coneixereu racons que ni imagineu. I potser també començareu a somiar amb ascensions…

 

 

CALENDARI 2022 SEM-SECCIÓ DE MUNTANYA

Properes activitats de la secció