SEM – La serra de Cabrera 20 de febrer 2022

SEM – La serra de Cabrera 20 de febrer 2022

A les 7:00 en punt del matí ja estem pràcticament tots al lloc de costum per començar l´ excursió. Es la meva estrena com a guia de “ l’Agrupa ”.

Som 5 cotxes i 16 persones. Sortim de Barcelona per la C-17, amb destí a Manlleu i des de allí per carretera fins L´ Esquirol. Per la autovia ens em perdut de vista, però ens reagrupem alguns a l´ entrada de Manlleu i continuem fins arribar al bar-restaurant on esmorzarem.

Ens trobem allí a la Mariona, que ha vingut sola des de Torelló, per acompanyar-nos a l´ excursió. Desprès d´ esmorzar agafem els cotxes i anem al punt d´inici de la ruta, no sense deixar abans 2 cotxes a la carretera con esta el desviament a Sant Julià de Cabrera.

Una vegada preparats comencem i tenim unes grans vistes dels cingles dels Aiats i de la boira que a aquesta primera hora del matí cobreix les valls i s´ arrapa a les parets de la Serra de Cabrera. Passada la masia dels Aiats, comencem a pujar per uns corriols. Trobem que com ha plogut el dia anterior, el terra esta força relliscós, per la qual cosa em d´anar amb compte en alguns passos més exposats.

Arribem al esperó de la carena on a mi m´agrada fer fotos. Ens aturem uns minuts per recuperar l’alè i gaudir de les vistes meravelloses que tenim. Tornem la pujada per una gran rampa amb grans vistes al Pedraforca, Serra d´Encija, Cadí, etc. Quan arribem a prop de la carena nou descans i després anem cap els Aiats, des d´ on tenim unes magnifiques vistes de Collsacabra, Montseny, Guilleries, etc.

Tornem i seguint la carena per corriols molt macos, arribem a un petit pas equipat amb cordes i 2 o 3 esglaons de ferro. No tindria gaire complicació si el terreny estigués sec, però ara hem d´anar poc a poc per passar-lo. Continuem i arriben al coll que separa les dos parts de la serra. Pugem per les escales, amb unes vistes grandioses fins arribar al Santuari de Cabrera, on ens aturem per fer el dinar, gaudir d´un lloc amb grans vistes, anar al bar que hi ha, visitar l’església, etc.

Continuem i anem al punt més alt, on està la senyera i fem la foto de grup. Seguim i arriben al pas més estret de la carena, que passem sense problemes i seguint la carena per un corriol, arribem a un gran faig. Poc després iniciem la baixada amb grans vistes cap a Sant Julià de Cabrera, per uns corriols amb desnivell i arribem als prats que l´ envolten i visitem l´ ermita del segle X, que està tancada.

Ja des de aquí agafem la pista (antic camí de terra) que en 45´ens portarà al punt final de l´excursió d´ avui, a la carretera on em deixat dos cotxes. Alguns cotxes ja marxen cap a Barcelona i altres anem al poble de L´ Esquirol a prendre alguna cosa i comentar la jornada d´ avui. Ens acomiadem i cap a casa.

Ens ho hem passat d´allò més bé i ens em guanyat un descans. Fins la propera!!!