SEM – Cicle muntanya – Puig Castellar – 25/04/2021.

SEM – Cicle muntanya – Puig Castellar – 25/04/2021.

Puig Castellar (Santa Coloma de Gramenet). PLA B.

A les 9:00h ens trobem a la sortida de l’estació del metro L1 de Santa Coloma, un grupet de 9 socis i sòcies de l’Agrup. Excta. Muntanya. L’excursió prevista a Muntanya de Santa Fe haurà d’esperar una mica més, a la fi del confinament comarcal, ja proper.

Primer ens dirigim cap al barri de la Riera Alta, passem per sobre el túnel de la Pallaresa i prenem el camí de Sant Jeroni de la Murtra. Deixem Torre Pallaresa a la nostra esquerra i Can Butinyà a la dreta. Arribem a la Font del Lleó i Sant Jeroni de la Murtra, antic monestir jerònim del segle XV, actualment seu de diverses entitats. Seguim breument pel GR-92 i a l’altura de la Font Santa de Baix, prenem un seguit de corriols i un tram de pista que, en forta pujada, ens acosten fins a l’ermita de Sant Onofre. Baixem en direcció a l’ermita de Sant Climent i arribem a la parcel·la tancada de Ràdio Espanya de Barcelona amb una gran antena a l’interior. Resseguim la tanca pel vessant de Sant Jeroni de la Murtra i arribem a Sant Climent. Seguim cap a Coll de les Ermites, Coll de Puig Castellar i pugem al Puig Castellar (alçada 303m). Visitem el poblat ibèric amb els interessants plafons informatius sobre aquest antic assentament dels ibers. Baixem direcció a Montcada, pel GR-92, fins al Collet de la Torre dels Frares on enllacem amb la pista del SL C-147, camí de la Font de l’Alzina. Seguint la pista passem diversos torrents i arribem a la bonica Font de l’Alzina. Passats uns metres del restaurant Font de l’Alzina guanyem una mica d’alçada i anem resseguint la muntanya cap al Singuerlín on hi entrem pel carrer de Còrdova. Ara, ja en franca baixada per tot un seguit d’escales, arribem ràpidament al Parc de Can Zam i d’aquí fins a retrobar de nou l’estació de Santa Coloma, on tanquem el cercle.

El dia s’ha llevat força ennuvolat però acabem amb un bon sol. El recorregut permet àmplies vistes ara del Pla de Barcelona, ara dels Vallesos, Collserola, Montserrat, Sant Llorenç del Munt, els Cingles de Bertí, Serralades de Marina, Litoral i Montnegre-Corredor, Turó de Montcada, …

L’excursió matinal ha cobert 12,7 quilòmetres de longitud, 460 m de desnivell positiu, el mateix de desnivell negatiu, que hem trigat unes 4 hores a completar.