SEAM – PIC DE MONT-ROIG (2.864 m) 16/17 JULIOL 2022

SEAM – PIC DE MONT-ROIG (2.864 m) 16/17 JULIOL 2022

S.E.A.M. (SECCIÓ D’ESCALADA I ALTA MUNTANYA) – CICLE D’ALTA MUNTANYA 2022

PIC DE MONT-ROIG (2.864 m)

16 i 17 de Juliol

A les 6 a.m. del 16 de Juliol de 2022 sortim en dos vehicles des de Sant Andreu Arenal estació Renfe els socis: Pep Cantero, Mercè Pou, Anna Gonzalvo, Jordi Muñoz, Lluis Santiago, Jose Gonzalez, Mª Mar Blasco, Carme Garcia, Paola i jo mateix com a vocal.

En aquesta primera jornada tirem fins a Ponts a on parem a esmorzar. Fem camí fins a Sort i Tavascan on continuem cap a l´estació d’esquí però abans en un revolt molt marcat agafem una pista en molt mal estat uns 3 km. La pista està trinxada però afortunadament anem en dos vehicles 4×4 que la superen en poc de temps. Després d’aparcar els vehicles i equipar-nos amb les voluminoses motxilles que portem ens posem en marxa cap al migdia. Fa una calor considerable, fins i tot considerant l’època de l’any, però la primera part de la ruta és boscosa i avancem prou ràpid ja amb l’objectiu a la vista tancant la llarga vall. Cap a les tres ja hem assolit el refugi lliure de Mont-Roig on parem a dinar. Es decideix que com tenim prou marge farem el cim aquell mateix dia i ens posem en moviment. Guanyem alçada per camí poc marcat però evident fins al coll on ja estem a prop del cim que anem a buscar primer per ample carena i al final per una aresta afilada i una mica aèria en algun punt, que superem sense massa complicació. Tot el grup aconsegueix fer el cim.

Amb calma tornem cap al llac inferior de la Gallina per preparar el refugi per fer-hi nit, no obstant les dolentes condicions higièniques i forta pudor i calor que hi fa optem per bivaquejar una mica més avall al llac de Llavera on passem la nit amb unes temperatures fresques però suportables.

L’endemà ens llevem a les 8 hores, amb la calma recollim i mica en mica reculem fins als cotxes on som a migdia. Parem a fer un vermutillu a Tavascan i després anem tots plegats a dinar a Rialb. Després del dinar tornem tots cap a Barna sense cap incidència.

Les dades d’Strava són: 1er dia des de la pista al cim i baixar fins a llac de Llavera 13,63 km amb 1.285 m D+ en unes 5:25 hores; 2on dia de l’estany a la pista en descens 5,67 km amb 36 m D+ en 1:45 hores aprox.