SEAM – Cim de l’Estremera – 16/05/2021.

SEAM – Cim de l’Estremera – 16/05/2021.

Volta circular pel Ripollès 16.05.2021

Després de tot un any d’espera motivada per les restriccions de la pandèmia del Covid, s’han pogut tornar a programar i començar a fer les diferents activitats del SEAM, com es feien habitualment a l’AEM.

En aquesta ocasió, s’ha pogut fer un recorregut circular, sortint des de Queralbs, amb una participació de 9 persones, resseguint el GR11, fins al lloc anomenat Pla de les Tores amb la Font de l’Home Mort, creuant el riu de Tosa, per seguir després fins al coll de les Barraques, i pujar seguidament fins el cim de l’Estremera a 1.945 m, poc definit, però que és el punt més alt de la carena que separa la vall de Ribes de Freser i la collada de Toses.

Després de retorn al coll, s’inicia un llarg descens amb un fort pendent fins al fons del riu, creuant una pista forestal que puja des de Vilamanya, i també l’accés a unes antigues mines de diversos minerals, actualment en desús, i després tornar a Queralbs per l’anomenat camí de les vagonetes.

S’ha pogut fer tot l’itinerari previst amb un temps una mica incert de primavera, amb molt sol al començament i força núvols després però que no han ocasionat precipitacions, amb una distància d’uns 13 Qm i +850 m de desnivell.