SEAM – Cap del Verd (2.283 metres) 5/06/2021

SEAM – Cap del Verd (2.283 metres) 5/06/2021

Dissabte passat, 5 de juny es va realitzar una sortida al Cap del Verd de 2.283 metres d’altitud, com a alternativa a la sortida que s’anava a realitzar al Pic Perdiguero, però que es va anul·lar pel mal temps.

Es va iniciar la ruta des del petit poble de la Coma, agafant Camí Cap de les Ribes – caminet empedrat, marques de color groc i verd. La intenció era pujar pel barranc de l’Infern, però no es trobava en bones condicions en trobar-se molt humit per les recents pluges, per això es va continuar pel mateix camí fins als plans de la Borda on trobem la Borda del Pujol.

Una vegada superada la masia es comença una llarga pujada cap al coll dels Belitres i des d’aquest immens llom verd herbat es continua per la part superior de la carena fins al Cap del Verd (2.283 metres) que té unes impressionants vistes: Presó de Busa, el Pantà de la Llosa del Cavall, la Serra d’Ensija, el Pedraforca…

El descens el van fer per la tartera del verd, tartera força vertical, seguint marques blaves fins al Coll de la Moixa. Després van continuar baixant entre boscos de pi negre i posteriorment pista forestal fins al punt d’inici del poble de la Coma.

A l’activitat van ser finalment 11 participants, realitzant un recorregut d’uns 16 Km totals amb un desnivell d’aproximadament 1.400m.