SEAM – Alta muntanya -Torreneules (Pla B) 19 Setembre 2021

SEAM – Alta muntanya -Torreneules (Pla B) 19 Setembre 2021

A les 6 am sortim en dos vehicles des de Sant Andreu estació Renfe els socis: Pep Cantero, Mercè Pou, Anna Gonzalvo, Vicenç Sànchez, José González i jo mateix, David Daza, i el nou fixatge Pep Llucià, finalment en Lluís Santiago no es pot unir per una inoportuna indisposició. En Miquel Monràs s’uneix a Aiguafreda.

Després de la parada a esmorzar a Ribes arribem al pàrquing de la central de Daió on s’uneix en Jaume Sabaté i cap a les 9 am iniciem el camí de les Gorges de Freser cap al refu de Coma de Vaca, en Miquel Monràs té una avaria fatal a les seves botes i ha d’abandonar. Tornarà a Queralbs des d’on pujarà pel camí vell de Núria al Santuari i retrobarà allà el grup més tard. La resta després d’unes 2:45 hores arribem “en peloton” compacte sense novetats al refu, a un ritme allegro ma non troppo. Després d’una parada llarga reprenem el camí direcció nord cap al coll de Torreneules on arribem sense novetats ni massa dificultat després de veure muflons i isards. D’allà assolim el cim del Torreneules (2.713m) on contemplem les vistes, fem fotos i fem un mos.

El temps fins llavors perfecte començà a empitjorar una mica amb vent que arrossega núvols i boires i sensació freda, es decideix no anar al Cim de la Coma del Clot, a més el desnivell acumulat ja supera amb escreix els 1.600m. Davallem al coll de Torreneules novament i allà mengem i descansem durant uns 30 minuts i iniciem el camí cap a Núria, en un primer moment en mig de la boira freda que més endavant es retira. Avancem cap a l’oest fins arribar sense cap problema a l´alberg de l’Àliga i poc després al Santuari de Núria. Prenem el cremallera fins a Queralbs on recuperem els cotxes i tornem cap a casa després de fer una birra amb tot el grup a Ribes.

Les dades d’Strava són: Daió-Coma de Vaca-Coll de Torreneules-Pic de Torreneules- Núria, 18,01 Km, 1.633 m desnivell positiu, 6 hores 12 minuts de marxa.