Sortida cultural Basílica de Santa Maria del Mar – 16 de Febrer 2020

Sortida cultural Basílica de Santa Maria del Mar – 16 de Febrer 2020

El diumenge 16 de febrer vàrem inaugurar el cicle de sortides de la secció de Cultura.

Es va organitzar una visita a la Basílica de Santa Maria del Mar, un dels temples més emblemàtics de Barcelona i que està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Vàrem decidir obrir la participació a tothom (socis i no socis de l’entitat). En un inici les places estaven limitades a 25 persones però, degut a la gran demanda, finalment vàrem organitzar dos grups, essent un total de 49 participants (va haver una baixa per malaltia) i quedant-se alguns en llista d’espera.

Es tractava d’una visita privada, amb guies especialitzats, que ens va permetre conèixer molts dels detalls de Santa Maria del Mar. Les guies ens varen conduir per l’interior de l’església i ens varen acompanyar fins les terrasses, visitant també la cripta i les tribunes, des d’on poguérem observar el temple des d’una perspectiva inèdita.

Tots nosaltres vàrem tenir l’oportunitat de descobrir aspectes fins ara desconeguts de l’església del Mar. Un dels moments especials va ser gaudir d’unes vistes úniques de Barcelona des de les terrasses del temple. Les guies ens varen explicar detalls de l’originalitat de l’arquitectura gòtica catalana tot trepitjant les teulades del temple.

Ens vàrem fer un tip de fer-nos fotos a nosaltres mateixos allà dalt i  també a les teulades del barri Gòtic, del barri de la Ribera i, de fet, de tota Barcelona, perquè des de les teulades de Santa Maria del Mar es pot contemplar tota Barcelona. 

Va ser tota una descoberta, una visita del tot recomanable.

Accediu a les fotos de la sortida: