Salga Aguda 22 d’Abril 2018

Salga Aguda 22 d’Abril 2018

Salga Aguda de 1.169 m situat a la serra de Picancel, l’excursió és circular; situat a la població de St. Maurici de la Quar.

Sortim de St. Pere de la Portella davant de la porta de l’Església, seguim fins a creuar la riera de la Portella per un antic pont de pedra, seguim per la pista amb forta pujada per roca, i que obliga a anar amb una mica de compte fins al coll del Tei, ara baixem per l’interior del bosc, seguin un corriol direcció al Salga Aguda, sortint del bosc comencem a pujar fins la carena del cim de la Salga Aguda,
l’excursió continua per la carena, hem de fer algunes desgrimpades per baixar del cim, continuant per la carena passarem primer pel collet de la Portella i el Serrat del Teixons. Contemplem belles vistes del cingles de la serra de Picancel, per arribar a la casa enrunada de Salga, on surt un sender fins al coll de la Creu de Salga, on enllaçarem amb el camí de St. Jaume, baixant en forta pendent fins una pista al camí de St. Jaume en sentit sud oest segueix la carena de les comes fins a la font de l’Abat.

Aquí s’ha de seguir la pista fins a St. Pere de la Portella on acaba la sortida.

Accediu a les fotos de la sortida: