De Rocallaura a Montbrió de la Marca – (Ruta del Cister – Etapa 5) 13 de Maig de 2018

De Rocallaura a Montbrió de la Marca – (Ruta del Cister – Etapa 5) 13 de Maig de 2018

El dia 13 vàrem sortir una mica abans de l’hora habitual, anàvem 25 companys direcció a Rocallaura per a fer la 5ena etapa de la ruta del Cister, doncs la teníem pendent, aquest cop esmorzem a una àrea de l’autopista. Així que en arribar a Rocallaura amb voluntat de començar a caminar, haguérem d’esperar una mica pels que volien segellar el carnet 6T de la Ruta del Cister i per altres motius. Feta la fotografia de grup començà la caminada en un dia en un començament amb una temperatura baixa i un vent fresc, tot i amb molt de sol. El tram fins a Belltall tot fou pista la qual cosa va fer que hi hagués bon ritme i el grup s’estirà força. Durant tot aquest tram i d’altres, es veia perfectament bé tot el prepirineu ben nevat i la pista i després carretera amb molt de prats ben verds i la vegetació molt maca. A l’entrada de Forès parem per re-agrupar-nos una mica i aprofitem la creu de terme i el petit llac per fer fotografies. A pocs quilòmetres de Forès deixarem la pista asfaltada per agafar un agradable sender, després de passar pel costat d’un parc eòlic amb els molins fent un soroll al que estem poc avesats de sentir. Arribem a Rocafort de Queralt a molt bona hora per dinar. Aprofitem una zona de la població, que ja coneixíem per una excursió feta mesos enrere, per dinar còmodament al poble, després donà temps de sobres per a fer el cafè i amb una caminada d’uns 3 quilòmetres arribarem a Montbrió de la Marca en un molt bon temps. El ritme total era de 4 km/hora.

La ruta ben marcada, fàcil de fer i amb força tros de pista asfaltada, un dia de calor ens acompanya i el bon ritme portat ens va permetre arribar d’hora a Barcelona.

Han estat 17,40 quilòmetres de recorregut amb una ascensió acumulada de 404 metres. Amb aquesta etapa tanquem el cercle de la Ruta del Cister.

Accediu a les fotos de la sortida: