Puig dels Llops (pla B)  25 de novembre 2018

Puig dels Llops (pla B) 25 de novembre 2018

CICLE DE MUNTANYA 2018

Puig dels Llops 1.486m (pla B) – Garrotxa, 25 novembre 2018.

Ens trobem 2 cotxes a l’estació de Renfe-Sant Andreu Arenal a les 7:00h. Un company que falta ens avisa que necessita uns minuts addicionals. El passem a recollir i sortim a les 7:15h. Avui som 6 en total, 4 socis i sòcies de l’Agrupació Excursionista Muntanya. La idea és fer l’excursió al Puigsacalm prevista pel passat 28 d’octubre i que es va haver d’ajornar per la meteorologia d’aquell dia. Ens dirigim als túnels de Bracons i esmorzem al bar de la benzinera del polígon La Serra. L’aire és fresquet i el dia radiant. Des del bar es veu nítidament el massís del Canigó força carregat de neu. La previsió és de vent pel matí i probabilitat baixa de precipitació a la tarda. Un cop hem esmorzat, tornem als cotxes per acostar-nos a Joanetes.

Arrenquem a caminar a les 9:20h pel camí que remunta la carena del Soi, cap el Barret. És un camí que puja amb força i que, de tant en tant, presenta algun petit pas que requereix l’ús de les mans, molt senzill. La part alta de la veïna Serra dels Llancers té els núvols enganxats però el Puigsacalm encara segueix prou net. Al pujar de cota el vent, de ponent, comença a fer-se notar. Abans d’arribar a la cruïlla del Barret i poc després de passar el Puig del Soi, un company, just de forces, diu que ja en té prou per avui. Som a la cota 1.055 m. No ens podem fer vells ni per tot l’or del món!. No anem gaire bé de temps així que comencem a aplicar les alternatives que ens proporciona l’haver preparat la sortida amb antelació. Primer cal baixar el company. Sortim de la carena prenent de baixada el fàcil camí de Can Guilla fins enllaçar amb el camí de les Olletes, cota 813 m. Aquí el company s’afegeix a un grup que va de baixada a Joanetes, ja propera, a només 1,7 km. La resta seguim l’excursió, que per necessitat temporal i per evitar noves “sorpreses” es modifica (pla B). Prenem doncs amunt el camí de les Olletes. És més llarg però més fàcil que el que preteníem fer i, avui, presenta l’avantatge de protegir-nos del vent.

Les fulles dels arbres, en diverses tonalitats cromàtiques, encatifen el camí. Fa goig de veure.

Arribem a la Mare de Déu de les Olletes per seguir amunt, fins el coll de Joanetes. Els núvols ja comencen a enganxar-se al cim del Puig dels Llops. Cim que assolim cap a les 14:00h, fotos de cim. La nuvolada ha anat estenent-se i només tenim vistes, molt parcials, del proper Puig Corneli i la Plana d’en Bas. Ni la meteo ni el rellotge aconsellen seguir més enllà. El proper Puigsacalm ni tant sols és visible des d’aquí, per la boira. Baixem l’esperó rocallós del cim fins retrobar el camí i fer una breu parada per picar quelcom. Fet això retornem, desfent camí, cap a Joanetes, on arribem a les 17:00h, uns 22 minuts abans de la posta de sol. Hi retrobem el company que ens espera als cotxes i que començava a estar preocupat per nosaltres.

De tornada a casa fem parada al bar de l’hotel Vall de Bas a Can Trona per prendre un refrigeri.

Aquest recorregut alternatiu ha estat menys dur (per % del pendent) i menys compromès, però una mica més llarg, del que estava previst fer. Concretament hem cobert 16,6 km de distància i 1.200 m de desnivell positiu, incloent els gairebé 250 m de desnivell extra, que ens ha dut 7:45 hores a completar.

Accediu a les fotos de la sortida: