Puig de Bassegoda 1373m – 10 de Març de 2019

Puig de Bassegoda 1373m – 10 de Març de 2019

CICLE DE MUNTANYA 2019

Puig de Bassegoda 1.373m (Alta Garrotxa) – 10 març 2019

Ens ajuntem 10 sòcies i socis de l’Agrup. Excta. Muntanya. Anem primer cap a Albanyà on esmorzem a l’alberg La Rectoria d’Albanyà. Després seguim en cotxe fins a Can Nou, punt d’origen i final de l’excursió quasi circular d’avui.

Comencem a caminar a les 10:08h pel GR-11 de pujada. Passem pel refugi de Bassegoda (privat) i seguim pel GR fins al Coll de Bassegoda on deixem de seguir-lo per prendre el corriol marcat amb pintura groga i retolat amb el nom de Pic de Bassegoda. El corriol talla la pista que ve del Coll de Principi i, passat el Pla de la Bateria, esdevé força costerut. Arribem a la base de la cinglera fins al punt d’inici de la grimpada, senyalitzat amb una fletxa pintada de color verd. Es tracta d’una grimpada curta en dos trams, equipats amb esglaons i cadenes que faciliten l’ascens i descens. Amb més o menys estil tothom fa la grimpada i posterior desgrimpada. Foto de grup al cim. Amplíssima panoràmica de 360 graus. De nou al corriol, resseguim la cinglera en direcció SO. Baixem direcció al Collet de Santa Maria pel Caire de Comadells, força pedregós, per itinerari fitat i senyalitzat amb marques de color verd i taronja. Abans d’arribar al collet girem est per corriol vers l’ermita de Mare de Déu de les Agulles, romànica, del segle XII. Fem parada per dinar al voltant de l’ermita. Seguim el corriol en lleuger descens fins enllaçar amb la pista que ve de Sadernes i que prenem en direcció contrària, a l’esquerra, de pujada a Coll de Riu. Arribats a Coll de Riu continuem per la pista, ara de baixada. A la propera cruïlla de pistes seguim direcció a Albanyà pel Coll de Bassegoda. A uns escassos 200 metres de la cruïlla abandonem la pista per prendre un corriol (inici fitat) que surt a mà dreta de baixada i que passa per l’enrunat mas de Can Cureia (o de Can Corella). És un corriol que, tot i estar fitat i senyalitzat amb marques de pintura groga, costa de seguir i requereix d’una actuació de manteniment. De no fer-se, el sender acabarà perdent-se. El corriol desemboca a la pista que duu a l’església de Sant Miquel de Bassegoda, i hi passem. Poc després tanquem el cercle al proper refugi de Bassegoda. Només ens queda baixar pel GR fins a Can Nou on arribem a les 15:30h.

L’excursió ha cobert 9,2 quilòmetres de longitud, 760 m de desnivell positiu, el mateix de desnivell negatiu, que hem trigat unes 5 hores i 20 minuts a completar, parades incloses.

De tornada als cotxes, fem altra parada a l’alberg La Rectoria d’Albanyà per prendre un refrigeri.

Accediu a les fotos de la sortida: