Puig D’agulles 9 de setembre 2018

Puig D’agulles 9 de setembre 2018

Ressenya de l’excursió del 9 de setembre de 2018 del Cicle d’Excursions i Descoberta de la Natura. Gelida – Puig d’Agulles (100 cims) – l’Ordal
Sortim puntuals de la plaça Orfila a les 7:30 amb un autocar Ravigo de 25 places de les que n’ocupem 21. L’autocar no té micròfon, però això no és impediment per a poder fer les oportunes explicacions sobre l’excursió que anem a fer. Parem a l’àrea de l’autopista “Porta de Barcelona” i després d’un relaxat esmorzar sortim cap a Gelida. L’autocar a les 9:30 ens deixa prop de l’Església i aprofitem per a donar un cop d’ull a la façana i a la plaça. Després anem a visitar la font de Sant Miquel i la font de Cantillepa. Ja de camí cap al puig d’Agulles passem per la font Freda, un bonic paratge romàntic. Seguim per una pista molt poc transitada, només alguns caminants i alguna bicicleta, fins que trobem el corriol a partir del qual el camí es fa més muntanyenc.
En arribar al Roc de Forellac la vista de l’entorn ja és prou esplèndida. Només ens falta baixar al coll de Portell per enfilar amunt cap al cim, que el voltem per l’est a fi d’evitar l’últim tram asfaltat de pista. A les 12:15 som dalt del cim. Ha estat una caminada tranquil·la, fa xafogor i el cel és ennuvolat però no té perill de pluja. Baixem al coll, aquest cop per la pista asfaltada, i agafem el camí-pista que ens porta fins al poble de l’Ordal, on arribem cap a les 14 h. Dinem en un parc de la part alta i després baixem al poble on a l’Ateneu Ordelenc, seiem i fem petar la xerrada tot esperant l’autocar que ens recull a les 15:45 per tornar a Barcelona a temps per a posar rentadores.
Una excursió tranquil·la, un grup molt ferm i ben avingut, i un 100 cims més a la butxaca.

Accediu a les fotos de la sortida: