(Des)orientats. Taller d’orientació al Tagamanent – 04 d’octubre de 2020

(Des)orientats. Taller d’orientació al Tagamanent – 04 d’octubre de 2020

És la primera activitat del Grup Juvenil, i els monitors estem una mica nerviosos per com hi respondran els participants. Ens trobem a Sant Andreu Arenal cap a les 7:45h; tothom és molt puntual i agafem el tren de les 8:04h en direcció a Sant Martí de Centelles. De camí, fem uns jocs de presentació per trencar una mica el gel, i sembla que poc a poc els nens i nenes es van coneixent i van agafant confiança.

Un cop al poble, caminem fins el camí que ens durà cap al Tagamanent, el GR-5, i el seguim a bon ritme, fent broma perquè sembla que els petits tiren més que nosaltres i gairebé ens costa seguir-los. Parem un moment a esmorzar, i després reprenem la marxa. Tan ràpid hem pujat que en 2h i poc ens plantem al cim del Tagamanent, on fem una pausa un pèl llarga però ben merescuda.

Aleshores repartim els mapes i les balises, i per parelles anem a amagar-les. Al cap d’1h, ens retrobem al collet de Sant Martí i intercanviem els mapes. Ara marxen els nens i nenes sols, sense els monitors, a buscar les balises que havien amagat els companys. La majoria les troben força ràpid, però sempre hi ha alguna que es resisteix i veiem alguna parella que dóna voltes i voltes buscant una balisa ben amagada! Finalment, en poc més d’1h tots els grups troben les balises i parem a dinar.

Després de dinar, juguem a algun joc per fer una mica de grup i ens ho passem tots molt bé. Després d’aquests moments de diversió, la baixada es fa fàcil, i caminem tranquil·lament pel suau camí de tornada, tot petant la xerrada. Arribem amb temps a l’estació de tren; en aquest trajecte ja es nota que van tots cansats i algun s’adorm i tot. Arribem, com havíem previst, a les 19:00h a Sant Andreu Arenal, i ens tornem a retrobar amb les famílies, contents pel gran dia que hem passat plegats.

Accediu a les fotos de la sortida: