SEAM Travessa Núria – Carançà – Toès 14 i 15 de Setembre 2019

SEAM Travessa Núria – Carançà – Toès 14 i 15 de Setembre 2019

Sortim el dissabte d’hora de Barcelona per arribar a Ribes de Freser amb cotxes, on esmorzem i agafem el segon cremallera cap a Núria. Des d’allà, amb bon dia, anem pujant al coll de Noucreus, on comencen a concentrar-se núvols. En dues hores som al coll i pugem al pic de la Fossa del Gegant (2.805 m.), que travessem i seguim per baixar al següent coll i començar la baixada cap als llacs que porten a Carançà. Tenim temps i la baixada la fem amb calma, sembla que el temps es torna a obrir, i dels nou que som, dos van amb moltes ganes de fer fotos. Anem passant pels llacs que estan magnífics, baixant per la preciosa vall. Abans de les sis de la tarda arribem al refugi Ras de Carançà que ja teníem reservat.

Ens relaxem una mica fins l’hora de sopar. Al vespre, hi havia organitzada una activitat al voltant del refugi de tipus artístic que des del refugi s’insistia per anar-hi, i la Thaïs s’hi havia apuntat. Van passejar als participants amb els ulls tancats més de dues hores pels voltants, amb algunes parades on es podia mirar i veure alguna intervenció, però no s’entenia massa el sentit de l’activitat.

Diumenge vam esmorzar i vam continuar baixant per la vall que anava canviant molt de vegetació. Vam arribar a les passarel·les per la roca on els fotògrafs van treure les càmeres i es van atipar de fer fotos. Vam arribar a la bifurcació del camí de la cornisa, però com ens havien explicat, estava tallat per obres de manteniment i millora del riu. Vam haver de prendre el camí de la dreta, també bonic, però no tan espectacular com el camí excavat que vèiem a l’altre costat. Finalment vam arribar a Thuès, on havíem llogat un minibus que ens va portar a Puigcerdà, i vam agafar el tren fins a Ribes per recuperar els cotxes i tornar a casa.

Accediu a les fotos de la sortida: