Sortida cultural La maternitat d’Elna, Ribesaltes i Cotlliure 1 de Març 2020

Sortida cultural La maternitat d’Elna, Ribesaltes i Cotlliure 1 de Març 2020

SORTIDA CULTURAL 01/03/2020

MATERNITAT D’ELNA, PLATJA D’ARGELÈS I COTLLIURE

Sortim de la plaça Orfila a les 7:30 h amb l’autocar tot ple. Ens dirigim primer a l’àrea de Montseny per recollir a l’Assumpta Montellà, historiadora i escriptora autora del llibre La Maternitat d’Elna. Parem a esmorzar a l’àrea de la Jonquera i al reiniciar el trajecte cap a la Maternitat, ella ens fa un resum molt detallat del que va ser el camí de l’exili i sobretot el de les dones Republicanes.

Quan arribem a la Maternitat d’Elna ens esperen els companys que han vingut amb dos cotxes. Degut a la gran quantitat de visitants per la trobada a Perpinyà del dissabte, l’Assumpta ha de fer les explicacions en el jardí. Anem  visitant les sales pel nostre compte, acabant la visita amb l’audiovisual sobre l’entrevista que se li fa a l’Elisabeth Eidenbenz que és la va ser la responsable de la Maternitat des del 1939 fins a l’abril de 1944 i va ajudar a néixer a 595 infants.

A continuació anem cap a l’autocar on ens portarà a la platja d’Argelés i allà l’Assumpta ens explica el que va representar el camp de concentració i alguns de nosaltres hi vam tenir el pare. Seguidament ens dirigim a Cotlliure per dinar i d’allí cap el cementiri on hi ha la sepultura del poeta i escriptor Antonio Machado. Allí l’Assumpta hi llegeix un poema del poeta i es dóna per finalitzada la sortida. Retornem cap a Barcelona havent passat un dia molt complert fent repàs de la memòria històrica,

Vàrem ser un total de 65 assistents.

Accediu a les fotos de la sortida: