Sant Llorenç del Munt 19 de Novembre 2017

Sant Llorenç del Munt 19 de Novembre 2017

A l’hora i lloc establerts sortim aquest cop a buscar el petit poble de MURA. És l’any 978 el primer cop que se’n te coneixement, (219 hab. al 2016) situat al Bages, el 7 de maig de 1713 hi va haver un important combat durant la guerra de successió Espanyola, a prop hi ha el Puig de la Balma on s’hi van rodar escenes de les pel·lícules Pa Negre el 2009, i el Bruc 2010. Hi ha dos restaurants, això vol dir que hi va molt de turisme, si paga la pena fer-hi una passejada.

Un cop pres l’entrepanet o croissant i el cafetó anem a buscar el capdavall del poble passant per la riera de Mura que creuarem per una passarel·la gebrada, enfilem la carena cap a la font del cargol, res una petita surgència a l’esquerra a peu del corriol que anem transitant just abans d’un esglaó de roca, ja a prop de la carena, passarem pel pla Estepar, pla Serrallonga, la fila india d’excursionistes es va estirant, a prop la coma d’en Vila, ja a la pista, ens re agrupem un cop més, uns metres més enllà trobarem a ma dreta l’impressionant alzina del vent (12m. Alçada i 2,8m. perímetre), a prop coll de Boix ara ja de baixada fins un revolt molt marcat on la deixarem per més tard tornar-hi, visitarem un raconet amb molta historia, l’hospital de sang, es va fer servir per guarir els ferits de l’exèrcit Carlí (2ona guerra 1846-1849 i 3era 1872-1876, Carles de Borbó va prometre el retorn dels Furs i Constitucions); més tard com a refugi de llenyataires i carboners, visitem la cova que hi ha al costat, molts com vaig posar a l’escrit han dut el frontal o lots (molt bé), altre cop a la pista continuarem baixant, deixem la pista i ens enfilem per uns graons tallats a la roca i que facilitaran pujar al camí, ara passem per la balma del racó gran, un altre pujadeta al coll de Tanca, i ja de baixada a la font de la Pola, voltem el merlet de Porquerissa, on ja veiem el Castellsapera, Coll de Tres Creus, aquí part del grup es quedarà a esperar que tornem del cim per dinar plegats, pugem al Castellsapera foto de rigor i tornar al Coll de Tres Creus, abans però cal tornar a desfer amb compte la canaleta que a la pujada a més d’un l’hi ha fet respecte, i ja s’acaba amb la baixada fins l’alzina del Salari on hem quedat ens recollirà l’autocar.

Tot plegat 41 assistents que pels comentaris generals la jornada a estat esplèndida, gracies per la vostra assistència, això fa que ens encoratgi a seguir preparant sortides.

Accediu a les fotos de la sortida: