Joves – ruta circular pel Taga – 09/05/2021.

Joves – ruta circular pel Taga – 09/05/2021.

Per fi s’aixeca el confinament comarcal i el Grup de Joves reprenem les sortides amb una ruta circular pel Taga.
Tot i que estava previst quedar a les 7h, finalment quedem a les 6h a Fabra i Puig, ja que hi ha possible previsió de pluja a partir del migdia. Tot i això, finalment el dia ens va aguantar molt bé.
A les 8 ja som a l’ermita de Santa Maria de Puigsac (Pardines), i d’aquí comencem a enfilar cap al cim del Taga, des d’on es veuen unes espectaculars vistes de 360º: el Pedraforca, el Bassegoda, Comanegra, Canigó, Montseny, Cerveris, Puigmal…
Baixem fins a la portella d’Ogassa i, un cop arribats allà iniciem una suau i continua pujada fins al Puig de la Coma d’Olla (1938 m.) i el Puig Estela (2013 m.), des d’on, a més de poder veure més vistes, observarem també el propi Taga.
Reculem uns metres per on hem vingut i comencem a baixar per un fort pendent, fent petites ziga-zagues, fins a arribar a la pista que ens durà de tornada a l’ermita.
Un cop finalitzada la ruta, fem parada per veure el bonic poble de Ribes de Freser i, després de seure en una terrassa per prendre alguna cosa, ens despedim fins la propera.