Joves – Roc Comptador (Alt Empordà) – 23 d’octubre 2022

Joves – Roc Comptador (Alt Empordà) – 23 d’octubre 2022

ROC COMPTADOR (ALT EMPORDÀ)

23 d’octubre 2022

Iniciem ruta una mica més amunt del petit poble de La Vajol, en un camí que surt de la mateixa carretera. Només començar, ja ens sorprèn el bosc tan bonic pel que anem.

La primera parada és al Castell de Cabrera, que més que un castell són unes runes. Des d’aquí tenim unes bones vistes, però no ens hi hem pogut relaxar molt, degut a la presència d’una cabra i una ovella que imposaven bastant.

Seguim cap al Santuari de les Salines, on fem una paradeta per picar alguna cosa, aprofitant les taules de pedra que hi ha. I, a continuació, un bon tros de pujada encara, però per un bosc preciós, ple de fulles al terra i on ja comença a lluir la tardor.

Ja amb bastant vent a dalt, arribem al Roc de Frausa, el Roc Comptador i el Moixer, tres pics que s’encadenen i ens n’adonem que hi ha un error de noms. De fet, el nom del Roc Comptador no apareix en cap moment i, si bé, segons la FEEC, és un dels 100 Cims, i el sostre comarcal de l’Alt Empordà, però això últim és el que posava a la placa de “El Moixer”.

Ja a partir d’ara només tocarà baixar, que ja ens toca, doncs fins ara ha estat tot pujada. La baixada es fa amena, tot per pista, alguns cullen bolets i d’altres castanyes, tot arribant als cotxes tranquil·lament.

Acabem amb 18,2 km i 1030 m de desnivell!