Enguany celebrem el nostre 90e aniversari

L’Agrupació Excursionista Muntanya va ser fundada  el 15 de setembre de 1930, per trenta-set homes i set dones amants de la muntanya, la majoria treballadors de l’empresa Fabra i Coats, amb l’objectiu d’omplir el buit que hi havia a Sant Andreu de Palomar d’entitats dedicades al muntanyisme. La seva primera seu social fou dins del local de la Societat Coral La Lira.

Acabada la Guerra Civil, es pretenia fer desaparèixer l’entitat per la seva identificació amb el catalanisme, però la perseverança dels seus socis la van salvar.

El 1961 va canviar de seu, passant a un edifici situat al carrer Coroleu, 18. Posteriorment, va ampliar les instal·lacions amb l’adquisició d’un altre local al carrer Montsec 9, el qual, amb el temps, ha esdevingut la seu definitiva.

L’Agrupació Excursionista Muntanya està adherida a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la Federació Catalana d’Espeleologia i és sòcia fundadora i membre de l’Associació de Senders de Catalunya i de l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès.

És membre fundador de l’Associació Caminada Internacional de Barcelona – C.I.B.

Participa en esdeveniments esportius com les caminades populars de Barnatresc o Naturtresc.

El 2005 va rebre la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona, coincidint en el 75è aniversari de la seva fundació.

90 anys de l’Agrupació Excursionista Muntanya: Una aproximació als seus inicis (1930-1943) per Pau Vinyas i Roig

Article publicat el 2005 a la revisa FINESTRELLES nº 13, del CENTRE D’ ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS, en el 75e aniversari de l AEM

ELS INICIS DE L’EXCURSIONISME A SANT ANDREU DE PALOMAR (FINALS SEGLE XIX-1936)