Grup de joves – Cresta de Juclar  – 06/06/2021

Grup de joves – Cresta de Juclar – 06/06/2021

Quedem dissabte al vespre a Sant Andreu, i sortim en direcció cap a Andorra després d’haver descartat el pla inicial al Berguedà a causa de la mala previsió del temps. Així doncs, decidim realitzar un itinerari que ens portarà a recórrer la cresta de Juclar, coronant el pic Alt de Juclar (2.588m).

Després d’haver dormit en les nostres furgos al pàrking del Pont de la Baladosa, a la vall d’Incles, ens posem en marxa ben d’hora en direcció al refugi de Juclar. Portem molt bon ritme i hi arribem en menys de 2h de marxa. De moment, sembla que la boira no es dissipa del tot però ens va donant algunes estones de treva on veiem de fons un cel ben blau.

Des del refugi a la cresta, l’itinerari discorre per fora del camí. Primer avancem, sense gaire dificultats, per una zona de grans blocs on també hi trobem un estanyol. A continuació, ens enfilem per una canal herbosa que ens dóna més problemes dels que esperàvem però que finalment ens permet arribar a la cresta.

Un cop al fil de la cresta, ens encordem i fem algunes pràctiques de progressió en ensamble fins que trobem el primer ràpel, durant el qual se’ns comença a obrir el dia i gaudim per primera vegada d’una estona de sol i d’unes vistes espectaculars.

Una vegada passat el primer ràpel, seguim un tram sense corda, ja que és un terreny fàcil i poc exposat, i acabem arribant a un últim ràpel força complicat tècnicament i en el qual ens veiem obligats a anar netejant el terreny fent rodolar pedres muntanya avall perquè no ens caiguin a sobre a nosaltres.

Després d’aquest segon ràpel, la visibilitat és espectacular. El dia se’ns ha obert completament i el cel blau impera sobre nosaltres. En aquest punt, decidim que ja n’hem tingut prou i prenem l’escapatòria de la cresta. Decidim, enlloc de baixar per la vessant del refugi, baixar camp a través en direcció al GR que passa pel Port d’Incles, i la veritat que després ens adonem que ha estat un encert, ja que això ens ha permès fer una volta circular i passar per una vall gens transitada i molt maca.

Arribem de nou a l’aparcament a mitja tarda, cansats però satisfets de la ruta que hem fet, i ens dirigim cap a casa. Parem a prendre alguna cosa a Organyà i després cadascú enfila pel seu compte el camí de tornada.