Grup de Joves Gra de Fajol 17 de novembre 2018

Grup de Joves Gra de Fajol 17 de novembre 2018

Vocalia Grup de Joves – 2018

Gra de Fajol (2.714m) pel coll de la Marrana, 17 de novembre

Memòria

Punts d’interès de la ruta: Vallter – refugi d’Ulldeter – coll de la Marrana – Gra de Fajol (baixada seguint el mateix itinerari)

Distància: 6km

Desnivell: +650m / -650m

Temps total: aproximadament 6h

Participants: 9 (8 membres del grup de joves i el Vicenç com a col·laborador). Dues baixes d’última hora (la previsió era que fóssim 11 participants).

Ens llevem ben d’hora i quedem a les 6:00h a Fabra i Puig per fer camí cap a Vallter. Arribem a Setcases cap a les 8:30h i, esmorzant, comentem amb el Vicenç que la situació meteorològica no sembla gaire favorable. De totes maneres, decidim seguir endavant amb la sortida i arribar fins on ens deixi el dia.

Així, una mica més tard de les 9:30h ja ens trobem preparats als cotxes i el Vicenç i jo fem una petita xerrada sobre l’organització de la sortida. El Vicenç fa una ràpida revisió del material individual i ens dóna algun bon consell abans de començar. Dit això, comencem a caminar cap a les 10:00h en direcció al refugi d’Ulldeter, on farem la nostra primera aturada.

Més endavant, ens calcem els grampons i traiem els piolets, ja que el terreny es complica una mica. El temps sembla que millora força i el Vicenç ens dificulta la pujada al coll de la Marrana buscant la màxima pendent perquè puguem practicar la progressió en un terreny una mica més inclinat. Arribats al coll, descansem una mica i decidim seguir amb el pla inicial i pujar al Gra de Fajol.

Cap a les 13:15h fem cim al Gra de Fajol, satisfets d’haver assolit el cim tot i que les condicions meteorològiques no eren les millors. Iniciem la baixada amb una boira que ja ens envolta completament, i quan som de nou al coll de la Marrana decidim realitzar unes pràctiques d’autodetenció. Finalment, seguim baixant i just quan arribem de nou als cotxes, passades les 15:00h, comença a nevar força. El dia ens ha respectat i hem pogut realitzar l’excursió prevista!

De baixada, parem de nou a Setcases i fem un bon dinar per recuperar forces. Fem una mica més de germanor, valorem de la sortida, com de costum, i escoltem alguns consells finals del Vicenç, al qual agraïm la seva ajuda amb aquesta sortida, ja que tots hem après molt de la seva experiència.

Vocal: Gerard Lluís (amb la col·laboració d’en Vicenç Sánchez)

Accediu a les fotos de la sortida: