Fotografía – Vall d’Ordesa, 22 -24 d’octubre 2021

Fotografía – Vall d’Ordesa, 22 -24 d’octubre 2021

La sortida llarga de la secció de Fotografia de l’AEM la portem a terme en el mes d’octubre, amb la intenció de captar els colors de la tardor, però dependrà de la mateixa Natura que la poguem gaudir o no. A la darrera ocasió a Ager (2019) encara feia calor, a Spot (2018) ja ens havia nevat, … esperem que aquest any l’anticicló que tenim al damunt es mantingui uns quants dies més.

Divendres 22: Sortida St Andreu 5:00 – esmorzar pel camí – arribada +/- 10:00

Hotel Ballarin Torla al Valle de Broto (doble 50€, triple 60€, individual 35€)

Sortida VALL d’ORDESA, crta fins el P d’Ordesa, fins la cua de cavall.

Descoberta de la tardor (fageda, riu, …). No caldrà fer tota la ruta, quedaríem en un punt pel dinar (cal portar el dinar i begudes)

Tarda: Opció A, continuar la vall d’Ordesa fins la Cua de Cavall (+/- 12 km)

Tarda: Opció B, taxis per anar als Miradors d’Ordesa, i gaudir del crepúscul

Tarda/nit, sopar a Torla.

Dissabte 23: Esmorzar a Torla (5€).

Opció A: Cotxes cap a BUJARUELO, per la pista de 8 km, fins el pont romànic.

Opció B: Taxis pels Miradors d’Ordesa.

Dinar picnic durant la ruta, d’atenció sobre el Valle de Otal (circular d’entre 7-8 km).

Opció, per la tarda: Cascada Sonrosal a Broto

Sopar a Torla (encara no hi haurà el canvi d’horari).

Opció de fer el Cel Nocturn, per captar la Via Làctia

Diumenge 24: Esmorzar – Sortida. AINSA, visita a la part Medieval

Dinar a Almacelles/Raimat: restaurant del Golf Raimat

Participants: Robert Fuertes, Josep Puigdomènech, Lourdes Pascual, Pere Ballester, Ester Alonso, Lluís Planagumà, Beth Porcar Badenas, Gemma, Lluís Juàrez, Angela Suàrez, Jaume Garcès, Anna Garcès, Hermenegildo Niubó, David Vallès, Eduard Castañé, Marta Pons, Marta Ruiz, Enric Guardiola, Assumpta, Carles Cases, Glòria, Jordi Esplugas (22).

Poc ens podíem pensar que el temps ens acompanyaria de la millor manera possible, fret pels matins, escalfor amb el sol, sense gens de vent, visió complerta a la llunyanyia. Els colors de la tardor els hem pogut gaudir en el seu punt, i el lloc on ens trobavem, la Vall d’Ordesa, encara que mancada d’aigua que no raja, no ens ha decebut gens ni mica.

Hem recorregut la Vall d’Ordesa tant per baix com pels miradors del damunt, i també la de Bujaruelo a la Vall d’Otal, on les cames ja se’ns anaven camí del Vinyamala. Aquesta mena d’activitats fa augmentar la participació i col·laboració entre els Tertulians de l’AEM, i també per millorar les aptituts fotogràfiques de cadascú.

Encara que no sigui fàcil la logística per tanta gent com erem, no s’han patit entrebancs. També la gastronomia forma part d’aquestes sortides, i no només per satifer la gana. Vam poder fer les activitats programades fins a Bujaruelo, on després d’estar a 0ºC, el sol ens va donar l’escalfor suficient com per poder fer una llarga tertulia, fins que es va pondre (el sol). La cascada Sonrosal quedarà per una altre ocasió.

Ha valgut la pena l’esforç de recorre 350 km per arribar-hi (i tornar) de Torla. Encara es va poder gaudir el dinar del diumenge dintre de les nostes terres.