Fotografía – Ciutat Badalona – skyline de la costa

Fotografía – Ciutat Badalona – skyline de la costa

Sortida a les 8:50 a pç Orfila

Esmorzar a casa (1-2 hores abans de la sortida)

Embarcament: 10-12/12:30

Dinar: 14:00h, al Fusion Grill del mateix Port de Badalona.

En Pere Ballester, mariner d’ofici i de pasió, ens ha portat al Port de Badalona, per gaudir del vaixell Ciutat Badalona, construït el 1929, que ha recorregut els Oceans Atlàntic i Índic, en tota la seva extensió, fins hi tot haver estat presoner dels pirates del Mar Roig. Amb 22 metres d’eslora ha estat reconstruït per Voluntaris de Badalona, amb un bon motor de 350 CV. Diverses colles de mariners/tripulants el segueixen cuidant per poder seguir fent sortides a mar obert. Han conseguit disposar d’un plat propi, els Sigrons amb Sobrassada, en que la digestió estarà ajustada als vaivens del vaixell.

Està a disposició per ser embarcat per una tripulació d’un capità i quatre mariners, així com un màxim de 26 tripulants (i un mínim de 6, perquè els hi sigui rentable), ens han ofert una sortida fotogràfica de dues hores per la Costa Catalana.

No podiem demanar res més del que hem pogut gaudir, la mar ben plana sense cap mena d’onatge, en que ningú s’ha marejat, i això que erem 26 els navegants. Una capitana, un sot-oficial, el cap de màquines i uns quants mariners, ens han portat durant dues hores davant de la nostre costa, des d’un tast del Maresme fins gairebé el Port de la nostre Ciutat. Hem tingut la gran sort de trobar una família de dofins, encara que en poca estona han desaparegut. Hem tingut l’oportunitat de maniobrar amb el timó, sota la mirada atenta de la capitana.

No cal dir que les nostres sortides no acaben amb l’activitat, sinó que també la gastronomia en forma part de la mateixa. En el mateix Port, sota uns parasols i deixant que l’aire circulés, hem tingut l’ocasió de refer-nos amb uns bons peixos i arrossos, i …

En Pere Ballester ens ha aportat el llibre de Rodamons, “Vida de Gitanos”, de l’antiga propietària del vaixell, dues semarretes de grumet, dos barrets, i uns petits lots que li han ofert el Port de Badalona, que s’han sortejat. També s’ha repartit en uns fulls la història del vaixell en que hem navegat.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/thalassa/un-vaixell-per-a-badalona/video/6054751/?ext=SMA_WP_F4_CE24_