Excursions i descoberta de la natura- Ruta de la Pau – Etapa I – 27 de Gener de 2022

Excursions i descoberta de la natura- Ruta de la Pau – Etapa I – 27 de Gener de 2022

Diumenge passat 30 de gener es va fer la primera sortida de la Ruta de la Pau. Dels 38 inscrits, finalment en vam ser 32.

Per les condicions del terreny i les característiques de la ruta, es va decidir per fer un itinerari circular que començava i acabava a Gandesa. Es tractava de fer un recorregut que s’iniciava per la pista que surt a prop de la Fonteta i que enllaça amb el GR171.3. Vàrem pujar per la serra de Santa Madrona, una carena fàcil i enlairada, que va deixar espectaculars vistes de Gandesa i de Corbera d’Ebre.

El camí ens portava cap a la Serra de Cavalls on vam fer el 100Cims Punta Redona (659m.)

La pujada des de la vall cap a la carena que conduiria al Punta Redona va ser una mica costeruda, però el grup, tot i ser la primera sortida de l’any, el va superar amb nota.

Les vistes que es tenen des de dalt de la vall cap a Pinell de Brai són impagables i l’esforç de la pujada va valer la pena.

A partir d’aquí començava una cresta que anava per tota la carena i per on vam anar trobant una sèrie de trinxeres, restes de la Batalla de l’Ebre que tan cruelment va tenir lloc a aquestes terres.

La cresta, malgrat no ser difícil, sí que va ser molt entretinguda, amb un pas de cadena inclòs, que va ser divertit i va donar ambient a la sortida.

Després va venir la baixada, una mica llarga perquè ja teníem gana, per arribar novament a la vall, al GR171.03 i a la pista que ens portaria de nou al punt inicial de l’excursió on ens esperava l’autocar.

Abans, però, vàrem omplir la panxa que ja ens tocava.

El recorregut total va ser d’uns 10km, amb un desnivell acumulat d’uns 450m i una duració (en moviment) d’unes 5 hores.