Esquí de fons III

QUÈ ÉS L’ESQUÍ NÒRDIC – HISTÒRIA

El esquí nòrdic és una disciplina d’esquí que inclou totes les variants d’aquest esport que no necessiten tenir el taló de la bota fixat a la base de l’esquí, entre les quals es troba la modalitat de fons en l’estil clàssic, la més antiga, la més recomanable per a qui vulgui iniciar-se en aquest esport i la que practiquem en el nostre centre habitualment.

Té el seu origen als països nòrdics fa uns 5.000 anys (Noruega i Rússia), on va ser i és encara la forma primitiva natural i tradicional de desplaçament i transport a l’àmbit rural a més de mitjà de subsistència doncs també la cacera utilitza aquest mitjà. D’aquí rau l’origen d’anomenar-lo esquí nòrdic. Va ser el primer en el seu origen, convertint-se en una activitat popular a tota l’Europa del Nord i convertint-se posteriorment en disciplina esportiva.

Els primers Jocs Olímpics d’hivern de la història, els de Chamonix 1924, acolliren les probes d’esquí de fons masculines, mentre que les femenines van aparèixer en els Jocs d’Oslo de 1952.

ESQUÍ DE FONS CLÀSSIC – EN QUÈ CONSISTEIX

Consisteix a desplaçar-se per superfícies nevades amb l’ajuda d’esquís, més llargs i estrets que els d’esquí alpí, però més flexibles i lleugers i no fixats a la talonera.

La tècnica clàssica és la més senzilla d’aprendre ja que els gestos bàsics procedeixen del moviment de caminar al que cal afegir un lliscament, un impuls i una força de braços a través dels bastons.

És possible practicar-lo en neus de qualsevol classe, però a la pràctica només es fa servir en pistes preparades en terrenys més o menys plans, amb pendents suaus o pendents pronunciades però curtes.

Si ets novell i pateixes per si no te’n surts, no pateixis !!

Les màquines que preparen les pistes marquen una traça per la qual els esquís es canalitzen i que ens ajuden a mantenir l’equilibri amb més facilitat. Ho has de provar!

QUE ET POT APORTAR

Et permetrà gaudir de grans paisatges nevats, ja que es pot realitzar en boscos, camins i explanades allunyades d’aglomeracions, en recerca d’espais naturals poc transitats. És per tot això que encanta a persones que practiquen esports de fons com el ciclisme o el running, però també a qui simplement busca fer un passeig diferent en un entorn idíl·lic.

BENEFICIS – SALUT

Es tracta d’un exercici aeròbic adaptable a tot tipus de condició física ja que es defineix com a bastant suau, al no generar impacte articular i ser baix el ric de patir lesions gràcies a la llibertat de moviment dels talons. Per tot això aquesta activitat és molt recomanable per a rehabilitacions i entrenaments en esportistes, doncs es treballen pràcticament tots els grups musculars a l’impulsar-nos amb braços, cames i tronc, sent el propi esquiador el que posa els seus límits.

QUÈ FEM AL NOSTRE CENTRE

Ja a principis dels anys 70 un bon grup de socis practicaven aquest esport habitualment en la nostra entitat, que presumia d’un bon equip de competició mixta que quedava força bé en les competicions de l’època, tant locals com estatals.

Des de fa 4 anys hem volgut reprendre aquesta activitat i la família va creixent poc a poc…ja som secció i durant la temporada hivernal fem sortides pràcticament setmanals i a més organitzem cursos d’iniciació i perfeccionament dirigits a persones entusiastes que busquin una forma diferent de fer un esport en contacte amb la natura.

Si estàs interessat en provar aquesta disciplina, posat en contacte amb nosaltres !

 

 

CALENDARI ESQUÍ DE FONS 2022

IMG-20180226-WA0015

Properes activitats de la secció