Sortida cultural La pedrera El Mèdol de Tarragona i la ciutadella ibèrica de Calafell 24 de Febrer 2019

Sortida cultural La pedrera El Mèdol de Tarragona i la ciutadella ibèrica de Calafell 24 de Febrer 2019

Sortida Cultural

24/02/2019

La pedrera El Mèdol de Tarragona i la ciutadella ibèrica de Calafell

______________________________________________________________________

A les 7,30 del matí del 24 de febrer, vàrem sortir del punt habitual de trobada, la plaça Orfila, en autocar direcció Tarragona. El nostre destí: la pedrera El Mèdol de Tarraco i la ciutadella ibèrica de Calafell.

Abans de començar la visita a la pedrera, ens disposem a esmorzar a l’àrea de servei El Mèdol. Porta el mateix nom que la cantera, perquè des de la mateixa àrea surt el camí cap a l’antiga zona d’excavacions. En acabat d’esmorzar, ens disposem a fer la visita que, tot i no haver servei de guia, es força interessant, ja que, el corriol que recorre el perímetre de la pedrera, està ben senyalitzat, amb plafons explicatius i miradors que ens permeten visualitzar en fons de la mina. El Mèdol va ser en època romana, el major proveïdor de pedres de Tarraco, destinades a la construcció dels seus edificis més emblemàtics.

Un cop finalitzat el recorregut pel Mèdol, tornem a l’autocar direcció a l’Aqüeducte que proveïa d’aigua potable la important ciutat de Tarraco. Una parada ens permet apropar-nos aquesta meravella per retratar-la i admirar-la.

Després d’aquesta breu visita, ens dirigim a Calafell on ens espera la guia que ens portarà per la Ciutadella ibèrica recorrent els seus carrers, entrant en les seves cases. Les seves explicacions tenen la màgia de transportant-nos a 2.500 anys enrere.

Un cop acaba la visita i feta la foto de grup, l’autocar ens porta a Sant Salvador, el barri pescador del Vendrell, on dinem en un restaurant molt a prop de la platja. En acabat, encara ens dona temps de ventar-nos pel passeig Marítim i admirar les antigues casetes dels pescadors, ara convertides en segones residències.

Ha estat una sortida molt interessant, amb 32 assistents.

Accediu a les fotos de la sortida: