Cultura – La Bretxa de Via Laietana 23 de gener 2022

Cultura – La Bretxa de Via Laietana 23 de gener 2022

Des de la plaça Urquinaona com a punt de trobada al matí del diumenge 23 vàrem començar una gimcana endinsant-nos Via Laietana avall per tal de poder-nos fer només una remota idea del què havia significat per les vides de 10.000 persones aproximadament ser desallotjades del seu barri. La destrucció, deconstrucció i reubicació d’edificis emblemàtics. I les proves consistien precisament en això, en buscar carrers desapareguts, edificis perduts i altres reubicats.

Vam formar 4 grups als que se’ls va facilitar uns plànols i la descripció tècnica de la fitxa del catàleg del patrimoni historicoartístic de la Ciutat de Barcelona.

Després d’una petita explicació històrica basada en les exposicions la Ciutat dels Passatges i Una Ciutat Enderrocada de l’AFB cada grup van anar trobant i explicant altres grups, llocs com la façana de l’església de Santa Marta, el Palau Padellàs, la Casa Cambó o la Casa del Gremi de Calderers.

Entremig vam visitar a la Casa dels Entremesos l’exposició permanent dels gegants i caps grossos de la ciutat de Barcelona, ah! I un increïble pessebre que de ben segur l’Agrupació voldrà imitar el pròxim Nadal. Vam finalitzar amb una visita guiada a l’Ajuntament de Barcelona.

Fotos de Anna Garcés