Serra de coll Cardús 3 de Juny 2018

Serra de coll Cardús 3 de Juny 2018

CICLE DE DESCOBERTA DE LA NATURA 2018

Serra de Coll Cardús – Turó del Ros i Puig Cendrós – 3 juny

Avui som pocs, 12 després de les baixes de darrera hora. Potser la previsió d’un 90% de probabilitat de pluja pot haver espantat?.

Sortim de Plaça Orfila a les 7:35h amb autocar petit. Fem parada per esmorzar a Sant Quirze del Vallès on arribem poc abans de les 8:00h. Un cop esmorzats tornem a l’autocar fins al barri de Can Corbera, a Viladecavalls. Al punt d’inici de l’excursió trobem tot de cotxes aparcats. Resulta que coincidim amb un grup del CET que fan una caminada popular solidària amb un parell d’itineraris per la zona que han marcat amb vistoses cintes grogues i roses, segons l’itinerari. Ens anirem trobant aquest grup ara i adés fins al Turó del Ros en els trams en que la nostra ruta coincideixi amb les seves.

Comencem a caminar a les 8:40h pel camí del Molinot que aviat abandonem per prendre a l’esquerra un camí que s’enfila directe per la carena. Voltem el Turó de la Barromina per la pista de Can Buixeres que deixarem per prendre el trencall que, de pujada, passa a tocar del forn de calç de Can Margarit II. Durant bona part d’aquest tram inicial del recorregut tindrem com a referència la senyorial casa de Can Buixeres (o Sant Lluís Ristol). Seguim direcció al Coll de Can Margarit, voltant el Turó de les Bassetes. A partir d’aquí el camí és carener fins al Turó del Ros. Passem pel Turó de les Guixeres, Coll de Can Margarit, Turó dels Quatre Termes i Turó del Ros on arribem cap a les 10:20h. Foto de grup.

Continuem ara de baixada, per pista i l’obaga del Ros (o de Coll Cardús) en direcció a Vacarisses. Creuem la Riera de la Torre i arribem a la depuradora de Vacarisses, 11:20h. En aquest punt (més o menys a meitat del recorregut previst), seguint les indicacions donades, ens espera l’autocar per abandonar en cas de pluja. Donat que la pluja encara no ha fet acte de presència, decidim continuar i emplaçar conductor i autocar a Olesa de Montserrat, final de l’excursió. Travessem la BV-1211 i prenem la pista que remunta el Torrent de l’Obaga de Can Torrella fins al Coll de l’Orpina on prenem el corriol que surt per l’esquerra mantenint la cota. Passem el pas de la Pedra de la Bossa (o pas dels lladres) i arribem al Pla del Fideuer que travessem per prendre el corriol d’ascensió al Puig Cendrós. Poc abans d’arribar al cim comença a “xispejar” i nosaltres a protegir-nos. Fem foto de grup al cim i retornem a Pla del Fideuer per prendre el corriol en forta pujada direcció SE i que va girant a sud i suavitzant el seu pendent. Deixem a mà dreta els trencalls a la Font de la Pastora primer i Font del Mateu després. Arribem a Coll d’Oriol on hi ha les restes del Mas de Puigventós (documentat des de 1386). Prenem de baixada el corriol del Pou, aquí un xic tapat per la vegetació, i tot just es presenta la pluja que ens acompanyarà durant una mitja hora. Ens aturem per protegir-nos amb capes impermeables i/o paraigües i seguim avall fins enllaçar amb la pista que al seu torn connecta amb la pista de Can Llimona. Poc després de passar Can Llimona para de ploure i el sol es deixa veure. Entrem a Olesa de Montserrat pel Porxo de Santa Oliva. Són les 14:00h. Mestre esperem l’autocar, que ha aparcat més amunt del previst, anem a dinar a Cal Baldiró.

Cap a les 15:00h ja estem de nou a l’autocar, que ha baixat a buscar-nos, i tornem cap a casa.

L’excursió ha cobert en 5:20h una distància de 16,71 quilòmetres, 683 m de desnivell positiu i 863 m de desnivell negatiu.

Accediu a les fotos de la sortida: